Municipiul Călărași este gazda celei de-a 15 sesiuni de formare din cadrul proiectului E-TIC

Municipiul Călărași este gazda celei de-a 15 sesiuni de formare din cadrul proiectului E-TIC

În perioada 29 august – 1 septembrie 2021, Municipiul Călărași este gazda celei de-a 15 sesiuni de formare din cadrul proiectului E-TIC. Evenimentul face parte din cele 41 de sesiuni județene organizate de către Asociaţia Municipiilor din România la nivel național și dedicate aleșilor locali, funcționarilor publici și consilierilor de etică, de la nivelul municipiilor. La sesiunea de formare participă colegi din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Consiliului Local al Municipiului Călărași, Primăriei Municipiului Oltenița și Primăriei Municipiului Alexandria.

Sesiunile de formare planificate prin proiectul E-TIC vizează o mai bună cunoaștere și aplicare a legislației specifice administrației publice pe subiecte de etică, transparență, situații de incompatibilități și conflicte de interese.

Cuvântul de deschidere și bun venit în municipiul nostru a fost adresat participanților de către dl. viceprimar al Municipiului Călărași, ing. Liviu COMAN, participant de altfel la sesiunea de formare.

Doamna Mirela BUZARIN, șef serviciu Primărie Sector 6, Municipiul București, în calitate de formator instruit prin proiect susține prezentări pe subiecte legate de principiile de bună guvernare, transparență în administrația publică, prevederi ale Codului Administrativ, aspecte legate de consilierul de etică și rolul acestuia într-o administrație publică performantă.

Domnul Adrian MORARU, expert pe etică și transparență, membru al echipei de proiect AMR prezinta noțiuni specifice despre morală și integritate, aspecte legate de etică și conduită și exemple de dileme etice.

Cursanții discută pe tematicile prezentate și pe baza unor situații întâlnite în activitatea desfășurată în municipiile din care provin. Exercițiile practice se concentrează pe principii și norme de conduită, pe stabilirea valorilor personale și diferențierea lor față de valorile profesionale ale funcționarilor publici. În program vor fi dezbătute situații de incompatibilități și conflicte de interese și posibilități de îmbunătățire a transparenței la nivel local. La finalul sesiunii se vor realiza și prezenta planurile de acțiune și măsuri de prevenire în ceea ce privește etica, transparența, conflictul de interese și incompatibilitățile pentru fiecare municipiu participant.

Proiectul „ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI ȘI CALITĂȚII SERVICIILOR PENTRU CETĂȚENI – O ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ TRANSPARENTĂ ȘI RESPONSABILĂ, https://e-tic.ro/,” beneficiază de un grant oferit prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală și se află în curs de implementare de către Asociația Comunelor din România, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, KS și Asociația Municipiilor din România, în perioada 1 octombrie 2019-30 septembrie 2022.

Totodată, vă rugăm să vizitați on-line Centrul de informare pentru administrația publică locală „Etică, transparență și integritate”, https://centru.e-tic.ro/ , sprijinit în realizarea sa și de către Primăria Municipiului Călărași.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.