Laurean Moţăţăianu: Nu te vom uita, Simi!

Laurean Moţăţăianu: Nu te vom uita, Simi!

Peste numai trei zile ar fi împlinit 72 de ani! Dar viaţa nu a vrut să mai aştepte şi l-a părăsit, pierdută în noapte, printre câţiVa fulgi răzleţi!

Poate că, acum, o prezentare a FOTBALISTULUI CĂLĂRĂŞEAN - Ion Simion - nu îşi are rostul, pentru că noi suntem trecători prin viaţă în timp ce FOTBALUL este nemuritor!

Iar Simi nu ne-a părăsit! Simi şi-a ocupat locul de onoare în galeria tuturor celor care, de aproape 100 de ani, “scriu” îstoria fotbalului jucat pe aceste melaguri, în acest colţ de ţară unde arşiţa Bărăganului se stinge în undele Dunării!

Simi a văzut lumina zilei la 25 noiembrie 1946, în cartierul Mircea Vodă, acolo unde fotbalul călărăşean aminteşte de ... “Săgeata”, echipa celor care locuiau pe malul Iezerului ...”

A început fotbalul în anul 1964, ca junior la “Energia” Călăraşi. În anul 1965, când “Energia” devine “Celuloza” Călăraşi, va intra” pe mâna antrenorului Joga Stere, alături de Tătăranu, Voca, Culea, Culina, N. Parişcu, Arghiriadis, Florescu, N. Bucur (Bărăcuţă), Sandu, deacu, Filimon, Muşat, Purice ...

În perioada stagiului militar a jucat la “Drobeta” Turnu Severin. A revenit la “Celuloza” Călăraşi în primăvara anului 1968 şi nu a mai părăsit această echipă până în anul 1975. A fost perioada în care trio-ul Culea-Pană-Simion... “apărare de beton”, era celebru printre echipele participante la competiţie.

S-a retras din fotbalul de performanţă, dar nu putea să stea mult timp departe . În 1985 este numit vicepreşedinte executiv al clubului “Oţelul” Călăraşi şi alături de antrenorul Vlad Marica vor conduce echipa în divizia “B”.

Va părăsi clubul (devenise “Dunărea”) în vara anului 1989.

În primăvara anului 1991, 47 delegaţi ai echipelor de fotbal din judeţ, au constituit Asociaţia Judeţeană de Fotbal Călăraşi, preşedinte fiind ales regretatul Tache Ionescu (1941 - 2006). Ion Simion a fost numit “Responsabilul grupului de Observatori în fotbalul judeţului Călăraşi”, fiind totodată vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Disciplină.

În iunie 2006, pleacă de la A.J.F. şi un timp va sta departe de conducerea fotbalului călărăşean.

În vara anului 2012 a fost cooptat în conducerea Asociaţiei FOTBAL CLUB “DUNĂREA” 2005 Călăraşi, devenind administratorul clubului, dar şi Responsabil pentru Ordine şi Disciplină.

Acum, FOTBALUL CĂLĂRĂŞEAN nu este - cum ar fi tentaţi unii să spună - mai sărac. Pentru că ceea ce a făcut acest FOTBALIST CĂLĂRĂŞEAN va rămâne veşnic în amintirea celor care l-au aplaudat, celor care l-au cunoscut.

Nu! FOTBALUL CĂLĂRĂŞEAN nu este mai sărac! Poate puţin mai trist, cu o lacrimă în colţul genelor, întru amintirea veşnică.

Iată de ce, acum, în preajma celor 100 de ani de fotbal la malul Borcei să ştergem praful uitării, să ne reamintim de cei care au fost, să-i stimăm pe cei care sunt, să-i îndrumăm pe cei ce vor veni.

Un vis de un secol s-a împlinit! Poate că cei dinaintea noastrp (chiar şi noi!) Nu am îndrăznit totdeauna şi aducem visut la realitate. Dar realitatea s-a impus! Avem echipa de suflet a călărăşenilor - DUNĂREA - în elita fotbalului românesc.

Este momentul ca, împreună cu echipa să ne onorăm înaintaşii!

Dumnezeu să-l odihnească! Nu te vom uita, Simi!

 

Un text scris cu sufletul de Laurean Moţăţăianu