V. Negrescu: Cancelarul de dreapta al Austriei contrazice Comisia Europeană și se opune aderării României la spațiul Schengen în baza unor date false cu privire la migrație

V. Negrescu: Cancelarul de dreapta al Austriei contrazice Comisia Europeană și se opune aderării României la spațiul Schengen în baza unor date false cu privire la migrație

Europarlamentarul Victor Negrescu a intervenit, în plenul Parlamentului European, pentru a atrage atenția asupra faptului că dreapta populistă exploatează tema migrației cu scopul de a critica Uniunea Europeană și de a se opune aderării României la spațiul Schengen. În cadrul dezbaterii parlamentare care a privit viitorul Consiliu European ce va avea ca subiect principal migrația, eurodeputatul român a subliniat faptul că executivul de dreapta din Austria a prezentat date false cu privire la acest subiect pentru a bloca România, în contextul în care țara noastră a gestionat foarte bine fluxul de refugiați din Ucraina.

„Este posibil ca Uniunea Europeană să se confrunte în curând cu o nouă criză a migrației.

Multe state membre întâmpină dificultăți în a combate traficanții și crima organizată. De asemenea, nu am reușit să oferim răspunsul dorit în statele de proveniență și avem state vecine care au transformat migrația într-o afacere.

Mai mult, conform rapoartelor Comisiei Europene, sunt prea multe state membre care nu respectă nici măcar ce am stabilit împreună.

Interesant este că unii din liderii țărilor care nu respectă prevederile existente, sunt cei care critică Uniunea Europeană în acest sens.

De exemplu, cancelarul de dreapta al Austriei, domnul Nehammer, contrazice Comisia Europeană și se opune aderării României la spațiul Schengen în baza unor date false cu privire la migrație și ignoră incapacitatea sa în a gestiona situația.

În România, după ce au trecut prin țara noastră peste 2 milioane de refugiați și sute de mii au rămas în țară, nu ne mai plângem atât, ca unii lideri populiști.

Acționăm, ajutăm persoanele, sprijinim și statul de proveniență.

Investim mult, de asemenea, în protecția frontierelor și în a oferi sprijinul adecvat refugiaților, dar nu putem ignora faptul că ajutorul este prea mic„, a subliniat europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

La finalul intervenției, la care a asistat comisarul austriac, Johannes Hahn, vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni și al Partidului Social Democrat a făcut apel pentru accelerarea măsurilor destinate gestionării crizei migrației.

„Trebuie să facem mai mult, să acționăm cu multă precizie pe acest subiect și să avem grijă, în același timp, de oameni„, a menționat reprezentantul României în legislativul european, Victor Negrescu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.