N. Cionoiu: PSD a explicat că taxa de solidaritate este necesară pentru a scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii

N. Cionoiu: PSD a explicat că taxa de solidaritate este necesară pentru a scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu susține că Partidul Social Democrat a explicat că taxa de solidaritate este necesară pentru a scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii adăugând că PNL ar trebui să se hotărască dacă e alături de acești angajați cu venituri modeste care contribuie substanțial la creșterea economică dar care resimt din plină creșterea consistentă a prețurilor.

“PNL solicită Ministrului PSD Adrian Câciu să prezinte un plan de scădere a inflației și să reducă CAS cu 5%. Cum se poate cere scăderea taxelor fără a se pune problema unei soluții prin care să se poată completa diferența de bani!

PSD a explicat că taxa de solidaritate este necesară pentru a scădea taxele la salariații cu venituri mici și medii. În acest context greu din punct de vedere economic, firmele mari și prospere pot plăti măcar 1% pentru acești salariați. PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de aceşti angajaţi care muncesc din greu, care contribuie substanţial la creşterea economică, dar care au fost afectaţi puternic de creşterea preţurilor.” Se arată în mesajul postat pe pagina personală de parlamentarul social-democrat care a continuat “Referitor la planul pentru scăderea inflației, cei de la PNL ar trebui să recitească postările și comunicatele PSD în care ceream reglementarea pieței de energie pentru a opri inflația.

Atunci când PNL spunea că liberalizarea pieței de energie era benefică și respingea propunerea PSD de reglementare a pieței și de plafonare a prețurilor, noi arătam că majorarea prețurilor la energie reprezenta peste 70% din creșterea inflației. După acceptarea propunerii PSD privind plafonarea prețurilor la energie, inflația s-a temperat imediat, ceea ce arată că PSD a avut dreptate.

Într-o perioadă dificilă economic, ar trebui ca şi companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susţine creşterea veniturilor angajaţilor care contribuie cel mai mult la dezvoltarea acestei țări. O societate în care mulți lucrători sunt plătiți cu salariul minim pe economie este total incorectă. Echitatea socială ne obligă să ne pese de fiecare cetățean în egală măsură.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.