R. Paţurcă: Ce legătură are premierul cu scandalul penal de la Unifarm?

R. Paţurcă: Ce legătură are premierul cu scandalul penal de la Unifarm?

În timp ce de două luni legea impune ca românii aflați în dificultate să primească măști gratuite din partea autorităților, observăm nu numai că aceasta nu se aplică, dar și că autoritățile continuă cu achizițiile de măști neconforme la supra-preț.

Liberalii profită de prezența la guvernare pentru a menține situația de alertă la nivel național, situație care le permite să facă achiziții directe fără să respecte procedurile normale. Din păcate pentru români, așa cum au demonstrat controalele celor de la Protecția Consumatorului, 90% dintre măști sunt neconforme.

Astfel, din puținii bani pe care îi mai au într-un context economic extrem de dificil, românii sunt obligați să poarte măști medicale care nu numai că nu îi protejează corespunzător, dar le și pun în pericol sănătatea și chiar viața. Iluzia siguranței pentru cei care poartă măștile achiziționate la supra-preț de autorități este cea care a contribuit din plin la creșterea numărului de îmbolnăviri - 90% dintre românii care poartă în acest moment măști medicale se află în pericol de a fi infectați, măștile nefiind corespunzătoare. Ne mai mirăm că avem din ce în ce mai multe infecții cu COVID-19?

În tot acest timp, Ludovic Orban refuză să spună ce știa din ceea ce se întâmpla la Unifarm, o companie al cărei director, pe care îl ridica în slăvi, a fost deja îndepărtat din funcție, fiind cercetat penal. În aceeași măsură, premierul refuză să explice ce legătură are cu firmele de casă ale liberalilor care au făcut averi în timpul pandemiei din achiziția măștilor medicale neconforme și vânzarea lor către autorități.

De ce refuză Orban să lămurească dacă a intervenit în Turcia pentru facilitarea derulării contractului achiziției milioanelor de măști prin firma care administra un birt din Giurgiu, vândute apoi către Unifarm la supra-preț? Suspiciunea unei asemenea intervenții la nivel înalt vine tocmai din declarația unei persoane care a fost implicată în acest contract, nu este o speculație de presă.

Ce se ascunde în spatele tuturor acestor achiziții și de ce în timp ce românii de rând se chinuie să cumpere și să poarte măști neconforme care au umflat buzunarele firmelor de casă ale PNL, liberalii, ”elita” țării, petrec fără respectarea oricăror norme de protecție sanitară?

PSD a susținut în Parlament înființarea unei comisii care se va ocupa de verificarea tuturor achizițiilor suspecte realizate de autoritățile guvernamentale în toată această perioadă. Probabil această comisie va reuși să facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în România în aceste luni în care s-a dorit menținerea artificială a unor măsuri care să permită derularea unor afaceri sub justificarea stării de urgență sau de alertă.

Senator Roxana Paţurcă,

Preşedinte executiv PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.