PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanţa stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima şedinţă de Guvern

PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanţa stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima şedinţă de Guvern

PSD cere adoptarea cât mai urgentă a noii Ordonanţe care să stopeze creşterile facturilor la energie şi gaze şi consideră că forma pusă astăzi în transparenţă publică de Ministrul Energiei trebuie completată pentru a fi coerentă şi eficientă.

În acest sens, experţii PSD au elaborat o listă cu observaţii pe care o vor transmite rapid iniţiatorului pentru a avea garanţii suplimentare că reglementările pot să protejeze românii de orice potenţial risc cu privire la facturile primite până la 31 martie 2022.

Concret, PSD susţine că este obligatorie identificarea unui mecanism care să permită şi compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, şcoli, spitale, IMM-uri, instituţii de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie - 31 ianuarie 2022.

Mai mult, este obligatoriu ca ordonanţa să prevadă şi sancţiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea şi au o conduită comercială înşelătoare.

Împreună cu celelalte corecţii ce privesc lipsa corelării unitară a valorilor prevăzute în textul ordonanţei, toate observaţiile făcute de echipa PSD au un singur scop: factura lunii ianuarie să fie semnificativ mai mică decât cea a lunilor noiembrie şi decembrie 2021 şi să aibă un impact asupra unui număr mult mai mare de consumatori casnici.

În paralel, PSD a constituit şi un grup de lucru pentru elaborarea documentelor tehnice necesare adoptării unui calendar de reglementare a pieţei energiei şi gazelor din 1 aprilie.

Credem că recunoaşterea eşecului liberalizării impuse de guvernele de dreapta în 2020 şi 2021 şi revenirea, pe o perioadă tranzitorie, la o piaţă reglementată este cea mai bună soluţie de a trece ţara de efectele dramatice ale actualei crize energetice.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.