PSD | S. Grindeanu: În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021

PSD | S. Grindeanu: În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021

Primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu susține că bugetul propus de Cîțu&Co pentru acest an nu conține nici un euro din cei 30,4 miliarde care să fie atras din PNRR, subliniind că se va continua guvernarea pe datorie ce va fi plătită de fiecare român în următorii 30 de ani.

"Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcția bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creștere economică. Amatorism, iluzii și austeritate!

Guvernul nu are de gând să aducă mai multe venituri la buget, avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% față de 46% media UE.

În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanțarea de 13% pe care o putem accesa în 2021.

Guvernul pune paie pe foc în adâncirea recesiunii, în loc de stimularea economiei propunând doar austeritate, subdezvoltare, tăieri și sărăcie.

Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe și impozite mai mari.”, susține fostul premier care conchide cu o întrebare retorică ce-l vizează pe ministrul de finanțe, inexistent în contextul elaborării proiectului de buget. “Iar în toată această nebunie, știți cumva cum se numește actualul ministru al Finanțelor? L-ați văzut pe undeva, l-ați auzit să emită vreo idee pentru susținerea economiei? Cu un ministru-fantomă, să nu ne mirăm ca avem un buget fantasmagoric…”, a mai scris pe pagina personală de Facebook, deputatul Sorin Grindeanu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.