PSD | N. Cionoiu: Guvernele de dreapta nu au dat niciun leu urmașilor cadrelor medicale decedate. Atât valorează pentru ei eroii din prima linie

PSD | N. Cionoiu: Guvernele de dreapta nu au dat niciun leu urmașilor cadrelor medicale decedate. Atât valorează pentru ei eroii din prima linie

Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu reclamă faptul că nici până azi urmaşii cadrelor medicale „ce au murit de Covid-19 în lupta din prima linie cu noul coronavirus” nu au intrat în posesia drepturilor stipulate în Legea 56 / 15.05.2020 privind recunoşterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, publicată în Mof. Nr. 402 / 15.05.2020, responsabili de această situaţie fiind guvernele de dreapta girate de Klaus Iohannis.

„Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, până în prezent sunt 133 de cadre medicale ce au murit de Covid-19 în lupta din prima linie cu noul coronavirus.

Guvernele de dreapta nu au dat niciun leu urmașilor cadrelor medicale decedate, contrar Legii pe care PSD a adoptat-o anul trecut în Parlament, prin care se acordă o pensie urmașilor medicilor și asistentelor care au luptat în prima line!

Atât valorează pentru ei eroii din prima linie, pe care PNL și Iohannis îi lăudau la televizor pentru efortul și curajul de a trata pacienții COVID!!!”, se arată în mesajul postat pe FB de parlamentarul călărăşean.

Legea nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19

„Articolul 4

(1) Urmașii personalului medical decedat în urma complicațiilor medicale cauzate de infectarea cu coronavirusul COVID-19 beneficiază de următoarele drepturi:

a) dreptul la pensie de urmaș până la împlinirea vârstei de 18 ani sau, dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;

b) pensie de urmaș egală cu 75% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție avut/avută de personalul medical prevăzut la art. 2 alin. (1) la data decesului;

c) dreptul la asistență medicală și medicamente gratuite în cadrul rețelei sanitare a Ministerului Sănătății sau, după caz, ministerele cu rețea sanitară proprie, cu decontarea cheltuielilor de către acestea;

d) scutirea de la plata impozitului pe terenul și pe clădirea folosită ca domiciliu aflate în proprietate sau coproprietate.

(2) Soția/Soțul supraviețuitoare/supraviețuitor beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) lit. b)-d) dacă nu se recăsătorește.

Articolul 5

În cazul în care nu există urmași, dacă cel decedat era singurul susținător al părinților săi, aceștia beneficiază de un ajutor lunar în cuantum de 50% din nivelul pensiei de urmaș stabilite potrivit art. 4 alin. (1) lit. b).”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.