PSD: Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial pe tema modificării legii electorale

PSD: Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial pe tema modificării legii electorale

Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial, de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, pe tema modificării legii electorale din România, precizează Partidul Social Democrat. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată cu 26 de voturi "pentru" şi doar 3 "împotrivă".

"Europa priveşte cu îngrijorare modificările legislaţiei electorale din România pe care Guvernul Orban tocmai şi-a angajat astăzi răspunderea. Comisia de la Veneţia a fost sesizată oficial de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg pe tema modificării legii electorale din România. Decizia privind sesizarea a fost aprobată cu 26 de voturi 'pentru' şi doar 3 'împotrivă'. Comisia de la Veneţia a afirmat clar că sistemul electoral nu poate fi modificat cu mai puţin de un an înainte de alegeri, aşa cum face astăzi PNL", se arată într-un mesaj postat, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Pe 16 ianuarie, senatorul PSD Titus Corlăţean anunţa că la nivelul Comisiei de monitorizare a statelor membre a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a fost aprobată, la solicitarea PSD, activarea procedurii de investigare de României din punct de vedere al respectării normelor democratice în cazul asumării răspunderii Guvernului Orban pe modificarea legislaţiei alegerilor locale cu patru luni înainte de scrutin.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.