R. Paţurcă: PNL a crescut datoria publică într-un ritm de aproape 5 ori mai mult decât PSD: 12 miliarde lei lunar față de 2.6 miliarde lei lunar

R. Paţurcă: PNL a crescut datoria publică într-un ritm de aproape 5 ori mai mult decât PSD: 12 miliarde lei lunar față de 2.6 miliarde lei lunar

„Gașca coruptă și incompetentă, aka PSD, a adăugat 75.3 miliarde lei la datoria publică în ultimii trei ani. 20.7 miliarde lei împrumutate de gașca PSD în ultimii trei ani trebuie plătite în 2020 și 2021. 10.3 miliarde lei împrumutate de gașca PSD în perioada 7.08.2017-1.08.2019 trebuie plătite în 2020. 10.4 miliarde lei împrumutate de gașca PSD în perioada 17.01.2018-1.08.2019 trebuie plătite în 2021. 54.6 miliarde lei împrumutați de PSD pentru a plăti baronii locali trebuie plătiți în perioada următoare.” a scris sâmbătă ăe contul personal de Facebook ministrul de finanţe Florin Cîţu.

Replica n-a întârziat să apară din PSD. Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al  PSD Călăraşi a menţionat duminică, tot pe Facebook că “PNL a crescut datoria publică într-un ritm de aproape 5 ori mai mult decât PSD: 12 miliarde lei lunar față de 2.6 miliarde lei lunar.”

“Ministrul de Finanțe se acuză singur, dar o face într-un mod specific liberalilor, arătând cu degetul la paiul din ochii celorlalți.

Da, așa e, în perioada guvernării PSD, România a înregistrat o creștere a datoriei publice cu o medie de 2.6 miliarde lei lunar. Ministrul Cîțu a adunat datoria acumulată în cei 3 ani de guvernare ai PSD pentru ca datoria pe care a acumulat-o PNL în doar câteva luni de când au preluat guvernarea să pară mai mică.

Da, domnule Cîțu, aveți dreptate. În 3 ani de zile, PSD a acumulat o datorie mai mare decât ați acumulat Dvs. în 3 luni, dar cred că ar trebui comparată media lunară în acest caz și nu datoria în sine.

Pe înțelesul tuturor, datoriei publice existente în octombrie 2019 i-au adăugat liberalii încă 24 miliarde lei în doar 2 luni, noiembrie și decembrie. Defalcat, aici intră împrumuturile, deficitul bugetar și impactul cursului valutar asupra monedei naționale după declarațiile iresponsabile ale aceluiași Cîțu.

Cum ar veni, într-o aritmetică simplă care îi e la fel de străină ministrului Cîțu precum noțiunile de economie, PNL a îndatorat România cu 12 miliarde lei lunar.

Comparăm 24 miliarde cu cele 2.6 miliarde cât îndatora lunar PSD țara și ajungem la o concluzie pe care doresc să o scriu cu litere mari, poate văd și liberalii: PNL A CRESCUT DATORIA PUBLICĂ ÎNTR-UN RITM DE APROAPE 5 ORI MAI MULT DECÂT PSD: 12 MILIARDE LEI LUNAR FAȚĂ DE 2.6 MILIARDE LEI LUNAR.

Și când te gândești că această ”performanță” a fost obținută în doar două luni în care PNL a guvernat România NOR-MA-LĂ, așa cum silabisește mereu cel dintâi turist al țării, locatar la Cotroceni pentru încă 5 ani...

Cum e, domnule ministru de Finanțe? Nu v-a plăcut aritmetica în școală, așa e? Nu mai bine vă convocați Dvs. singur în Parlament și vă audiem noi în plen pentru a vă lămuri în legătură cu dezastrul pe care l-ați lăsat deja în economia românească? Poate atunci veți vedea bârna uriașă din ochii Dvs.” este mesajul postat de senatoarea Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de Buget finanţe din Camera Superioară a Parlamentului

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.