PSD | C. Bîrcă: La momentul acesta au realizat și guvernanții noștri că trebuie să existe un dialog pentru programele din acest PNRR

PSD | C. Bîrcă: La momentul acesta au realizat și guvernanții noștri că trebuie să existe un dialog pentru programele din acest PNRR

Primele 3 variante ale Planului Național de Redresare și Reziliență au fost respinde de Comisia Europeană, a declarat, joi, la Călărași, Constantin Bîrcă, deputatul social-democrat adăugând că după toate probabilitățile specialiștii partidului se vor implica în redactarea celei de-a 4-a versiuni care ar trebui depusă la Bruxeles până la finalul acestei luni.

“Cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență, vă pot spune că suntem la a 4-a variantă. Primele 3 au fost respinse, nu au fost aprobate de Comisia Europeană pentru că nu erau bine întocmite.

La momentul acesta au realizat și guvernanții noștri că trebuie să existe un dialog pentru programele din acest PNRR. Se pare că urmează să fie consultați și specialiștii noștri din partid întrucât, știți foarte bine, PSD are cei mai mulți primari, parlamentari și bineînțeles cei mai buni specialiști în toate domeniile de activitate. Sper ca acest lucru să se întâmple așa cum au promis și cea de-a 4-a variantă care va ajunge la Bruxelles să fie aprobată astfel încât cu toții să beneficiem de fondurile necesare în fiecare județ.”, susținut Bîrcă.

Guvernul României a optat pentru a atrage toţi banii prevăzuți în PNRR, 29,2 miliarde de euro, din care, atenţie!, 16 miliarde de euro sunt împrumuturi, bani pe care va trebui să-i plătim noi ceea ce presupune o presiune tot mai mare pe datoria externă a României şi numai 13,2 miliarde de euro sunt granturi. Alte state europene au fost rezervate în a apela la componenta de împrumuturi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.