N. Cionoiu, interpelare adresată ministrului de interne: Comportamentul agenților rutieri este perceput la nivelul populației ca fiind unul părtinitor

N. Cionoiu, interpelare adresată ministrului de interne: Comportamentul agenților rutieri este perceput la nivelul populației ca fiind unul părtinitor

În plenul ședinței Senatului din 12 mai, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a adresat o interpelare ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, solicitându-i acestuia să intervină în schimbarea politicii de selectare a conducătorilor serviciilor din cadrul inspectoratelor județene de poliție și a politicilor de instruire a agenților, pentru a schimba percepția oamenilor cu privire la gradul se siguranță.

“Stimate domnule ministru,

La biroul parlamentar din municipiul Călărași au fost semnalate în ultima perioadă o serie de nereguli cu privire la comportamentul agenților de poliție rutieră din județul Călărași, fiind reclamat gradul scăzut de implicare, defectuoasa instruire a acestora, aspecte care conduc la scăderea încrederii populației în această instituție.

Ne dorim să știm că siguranța copiilor noștri este importantă pentru agenții de poliție, astfel că în anumite momente ale zilei, în care copiii merg la școală, dar și la finalul programului școlar, este necesară implicarea agenților, cu preponderență în efectuarea activităților specifice de dirijare și prevenție rutieră. Activitatea Poliției Rutiere trebuie să se bazeze în special pe prevenție și îndrumare, lucruri ce, la nivelul județului Călărași, lipsesc cu desăvârșire, predominând activitățile de sancționare, astfel încât populația a ajuns să considere agenții de poliție ca fiind un organ represiv.

De asemenea, comportamentul agenților rutieri este perceput la nivelul populației ca fiind unul părtinitor, cetățenii reclamând faptul că agenții de poliție ignoră contravențiile făcute de deținătorii mașinilor de lux sau ale anumitor categorii de oameni. Instruirea greșită a agenților de circulație de către cei care-i conduc atrage după sine periclitarea imaginii poliției.

Ținând cont de cele semnalate, vă rog, domnule ministru, să interveniți în schimbarea politicii de selectare a conducătorilor serviciilor din cadrul inspectoratelor județene de poliție și a politicilor de instruire a agenților, pentru a schimba percepția oamenilor cu privire la gradul se siguranță. Cetățenii trebuie să se simtă protejați și respectați, nu doar urmăriți, amendați. Doar așa agenții de poliție se vor bucura de respectul cetățenilor.”, se arată în interpelarea adresată ministrului Bode.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.