PSD a reușit să determine Guvernul să asigure testarea elevilor la școală

PSD a reușit să determine Guvernul să asigure testarea elevilor la școală

PSD a reușit, vineri, să obțină o victorie importantă în privința organizării testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, care va permite menținerea școlilor deschise și asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii din România.

După mai multe de luni de apeluri repetate din partea PSD, miniștrii Educației și Sănătății au acceptat, în sfârșit, să țină prima conferință de presă comună în care au anunțat, printre altele, că vor agrea o procedură de testare a elevilor și profesorilor în unitățile de învățământ.

PSD consideră că această măsură este benefică atât pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la educație, cât și pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Este însă regretabil că decizia testării elevilor a întârziat nepermis de mult. S-a irosit o perioadă importantă ce ar fi permis unităților de învățământ să se organizeze mult mai bine din punct de vedere sanitar, pentru începerea noului an școlar în condiții de siguranță.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.