N. Cionoiu: Revizuirea pensiilor speciale este un jalon în PNRR care trebuie realizat în acest an

N. Cionoiu: Revizuirea pensiilor speciale este un jalon în PNRR care trebuie realizat în acest an

Senatorul Nicuşor Cionoiu susţine că revizuirea pensiilor speciale este un jalon în cadrul PNRR care trebuie îndeplinit în acest an conform angajamentelor asumate. Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook parlamentarul călărăşean subliniază că reforma pensiilor precum şi reforma fiscală ar trebui să includă supraimpozitarea pensiilor speciale, adică a celor excesiv de mari în raport cu cu nivelul pensiilor pe contributivitate.

„PSD a susținut și susține în continuare ideea că reforma fiscală și reforma pensiilor trebuie să includă obligatoriu supraimpozitarea pensiilor speciale. Aici nu facem referire la pensiile decente, ci doar la cele care sunt excesiv de mari în raport cu nivelul pensiilor pe contributivitate. CCR susține ideile PSD conform cărora se poate interveni asupra pensiilor speciale pentru a putea echilibra diferențele sociale, mai ales în contextul crizelor economice!

Revizuirea pensiilor speciale este un jalon în PNRR "Cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale", care trebuie realizat în acest an. Trebuie să ținem cont de faptul că este necesară reformarea sistemului de pensii, prin eliminarea acestor inechități existente și să nu uităm de situația de criză economică și financiară cu care ne confruntăm. Nu putem construi o societate echitabilă dacă nu eliminăm aceste mari dezechilibre.”, se arată în mesajul semnat pe Facebook de senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.