N. Cionoiu: Respect înaintașilor noștri care au săvârșit actul înființării județului

N. Cionoiu: Respect înaintașilor noștri care au săvârșit actul înființării județului

Județul Călărași împlinește astăzi 42 de ani de la înființare. Decizia a fost luată de Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România în baza Decretului nr. 15 / 23 ianuarie 1981 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea organizarii administrative a teritoriului Republicii Socialiste România, publicată în Buletinul Oficial nr. 3 din 23 ianuarie 1981.

În acest context, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a transmis un mesaj postat pe pagina personală de Facebook. “Județul Călărași împlinește astăzi 42 de ani de existență. 42 de ani de evoluție continuă pe plan economic, educațional, cultural și social. Prin Decretul Consiliului de Stat nr. 15 din 23 ianuarie 1981, orașul Călărași devine reședința județului Călărași, creație nouă pe harta României. Orașul beneficia de toate atuurile necesare pentru a i se oferi titlul de reședință de județ: tradiția istorică, numărul populației, dezvoltarea economică, etc. Respect înaintașilor noștri care au săvârșit actul înființării județului. La multi ani, Călărași!”., a scris parlamentarul social-democrat.

Potrivit prevederilor Decretului 15 / 23 ianuarie 1981, județele Ilfov și Ialomița s-au reorganizat în următoarele unități administrativ teritoriale: județul Giurgiu cu reședința în municipiul Giurgiu, județul Ialomița, cu reședința în municipiul Slobozia și județul Călărași, cu reședința în municipiul Călărași. De asemenea s-a organizat Sectorul agricol Ilfov în subordinea municipiului Călărași.

Județul Călărași avea atunci în componență un municipiu, Călărași cu comuna suburbană, Modelu, un oraș, Oltenița, cu comuna suburbană, Mitreni, 50 de comune și 154 de sate.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.