N. Cionoiu: Susținem în continuare taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene!

N. Cionoiu: Susținem în continuare taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene!

Într-un mesaj postat joi pe pagina personală de Facebook, senatorul Nicuşor Cionoiu afirmă că Partidul Social Democrat susţine în continuare taxarea marilor averi, așa cum există în marea majoritate a țărilor europene! „În ultima perioadă oamenii cu venituri reduse s-au aflat în pericolul de a-şi pierde locul de muncă și încă rezistă cu greu în fața acestui val de scumpiri, în timp ce deținătorii marilor averi nu resimt aproape deloc aceste schimbări. PSD nu poate fi de acord cu asta!”, a mai adăugat parlamentarul călărăşean.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "cu adevărat nesimţite".

"Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate. Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de liderul PSD, Marcel Ciolacu care a mai adăugat că intenţionează să propună mediului de afaceri un dialog pe această temă care să genereze solidaritate socială şi mai multă justeţe economică.

„Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!", a conchis preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.