M. Dulce: PSD consideră că este necesară o intervenție a Guvernului pentru reglementarea prețurilor la energie

M. Dulce: PSD consideră că este necesară o intervenție a Guvernului pentru reglementarea prețurilor la energie

Președintele filialei locale PSD călărași, Marius Dulce susține că partidul pe care-l reprezintă consideră că este necesară o intervenție a Guvernului pentru reglementarea prețurilor la energie, cel puțin pentru consumatorii casnici, școli, spitale, instituții și IMM-uri. “Doar reducerea unor taxe nu rezolvă cauza principală a creșterii prețurilor din domeniul energiei, respectiv liberalizarea haotică a pieței, fără a exista condiții de competiție reală.”, scrie pe Facebook Dulce care continuă “PSD pledează pentru un mix de soluții care să includă reglementarea, astfel încât facturile la electricitate și gaz să redevină și să rămână suportabile pentru populație și economie, inclusiv iarna viitoare. Simultan, este obligatorie mărirea capacităților de producție astfel încât România să capete independență energetică, lucru posibil, în viziunea PSD, în câțiva ani.”

În opinia sa, Guvernul ar trebui să prelungească și după 1 aprilie perioada de compensare “până la pregătirea pieței de energie cu noile reglementări”, subliniind că sediul reglementării în piața de energie este la Ministerul Energiei și nu la ANRE cum a transmis ministrul Virgil Popescu.

“ANRE poate oferi date și expertiza tehnică, dar decidentul trebuie să fie ministrul Energiei și premierul care răspund politic în fața Parlamentului care le-a acordat votul de învestire.”, se mai arată în mesajul postat de Marius Dulce pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.