D. Coarnă: PSD are un proiect de buget ca să demonstreze public că sunt bani pentru salarii și pensii

D. Coarnă: PSD are un proiect de buget ca să demonstreze public că sunt bani pentru salarii și pensii

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a precizat joi că partidul pe care-l reprezintă în Parlament are un proiect de buget ca să demonstreze public că există resurse financiare pentru plata salariilor și pensiilor ce ar fi trebuit să fie majorate în acest an. “PSD are un proiect de buget construit în paralel ca să arate, să demonstreze că sunt bani pentru salarii și pensii. Avem, deci, un buget construit de specialiștii PSD în paralel cu cel al coaliției guvernamentale prin care noi dovedim, fără nici unj dubiu, că există bani pentru majorările prevăzute în lege a spus Coarnă care a continuat “Nu vorbim de alte negocieri. Noi vorbim de o etapizare la salarizare pe legea 153 / 2017. Urma penultima tranșă, ½ din 2020 cu 2022, urma să se majoreze salariile celor din sistemul public, cu excepția medicilor și asistenților, precum și a magistraților care au primit în tot. În rest, pentru tot sistemul public urma penultima etapă din Legea 153 / 2017, pe articolul 38 să se aplice ½, 2020 cu 2022. Problema de fond e că acel articol este condiționat de legea bugetului de stat. Deci, nu poți să faci majorarea de ½ decât prin Legea bugetului. Dacă acest act normativ n-o să prevadă acest lucru, este clar, raportul juridic o să ne arate că nu se pot majora salariile.

În altă ordine de idei, deputatul social-democrat a susținut că tot prin Legea bugetului de stat se vor asigura sau nu fondurile necesare pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare, solicitare înainte de Asociația Municipiilor din România Ministerului Sănătății. “E vorba aici de Legea bugetului. Vom formula amendamente pe toate capitolele financiare, inclusiv sănătate. Deja le avem. a precizat deputatul Dumitru Coarnă.

În urmă cu câteva zile, Asociatia Municipiilor din România, constatând ignorarea de către Ministerul Sănătății a principiului potrivit căruia nu se pot stabili atribuții în sarcina administrației publice locale fără o alocare financiară corespunzătoare, a cerut Ministerului Sănătății, ca în proiectul de OUG pe care l-a inițiat sa asigure resursele financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar. AMR susține că bugetele administrațiilor publice locale se vor adopta la 45 de zile de la adoptarea legii bugetului de stat pentru anul 2021 (cel mai probabil martie, aprilie, 2021). De asemenea, cheltuielile aferente procesului de vaccinare transferate fără resursă financiară în sarcina administrațiilor publice locale vor împiedica administrațiile locale să asigure finanțarea corespunzătoare a altor obligații și servicii legale oferite cetățenilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.