D. Coarnă: Armata a primit mai mult de 2% din PIB în ultimii 6 ani. Nu avem nevoie de război!

D. Coarnă: Armata a primit mai mult de 2% din PIB în ultimii 6 ani. Nu avem nevoie de război!

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, a scris astăzi pe contul personal de Facebook că România nu trebuie vârâtă în război, subliniind că armata a primit mai mult de 2% din PIB în ultimii 6 ani.

“Armata a primit mai mult de 2% din PIB în ultimii 6 ani. A fost o medie de cel puțin 5 mld. euro, la care s-au adăugat credite de angajament de alte 10 mld. euro, în fiecare an. De când este Iohannis președinte, iar actualul premier șef al Apărării, România a făcut plăți de peste 15 mld. euro pentru echipamente și tehnică militară. Am achiziționat avioane F-16 Falcon printr-un program început în urmă cu peste 10 ani, iar astăzi nu suntem în stare să ridicăm mai mult de 5-6 aparate de la sol.

România a pierdut de trei ori mai mulți militari pe teritoriul national decât în teatrele de operații. Nu avem nevoie de război. În fiecare moment militarii noștri sunt expuși riscurilor unor accidente. Multe se și întâmplă. Din cauza tehnicii și echipamentelor învechite, a insuficienței fondurilor necesare instruirii sau pur și simplu a ordinelor și dispozițiilor lipsite de realism și discernământ. Militarii din teatrele de operații au fost avansați post-mortem. Cei din țară sunt doar victime colaterale ale unui sistem care cultivă corupția și abuzul de putere.”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.