D. Coarnă: Am rămas extrem de dezamăgit de o soluție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, o soluție de clasare a unui dosar penal de la Crivăț

D. Coarnă: Am rămas extrem de dezamăgit de o soluție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, o soluție de clasare a unui dosar penal de la Crivăț

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă l-a criticat joi pe procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași pentru soluția dată, de clasare a unui dosar penal deschis pe numele fostului primar al localității Crivăț, Ion Robu care este acuzat că în 2013 ar fi dispus achitarea contravalorii lucrărilor de reabilitare a unui drum care de fapt n-au fost fost executate nici până în momentul de față, prejudiciul creat primăriei fiind de 100 de mii de lei (1 miliard de lei vechi)

Miercuri am făcut o declarație politică în Parlament care are trimitere în județul Călărași. Și aici, tot vorbeam noi de niște lucruri, de niște furturi, de niște infracțiuni pe care le-am investigat și pe care le-am trimis Parchetului.

Am rămas extrem de dezamăgit de o soluție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, o soluție de clasare a unui dosar penal de la Crivăț. Acolo vorbim de o reabilitare drum, în valoare de 1 miliard de lei vechi, din 2012, lucrarea trebuia finalizată până în 2013, iată că suntem în iunie 2021 și nici până la ora asta nu a fost efectuată lucrarea. Prețul a fost achitat însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași propune clasarea. Acolo sunt infracțiuni de fals, au fost audiați mai mulți conducători care figurau ca efectuând transportul. Oamenii au văzut semnăturile, au spus că nu le aparțin. Sunt infracțiuni de fals și uz de fals iar doamna procuror Drumcea, așa cred că se numește, și-a permis să claseze dosarul. Mai mult are și atitudine d-asta extrem de, era s-o numesc ipocrită, nu comunică părților decizia de clasare, o comunică doar suspectului Robu, primarul în cauză despre care vorbim. În mod clar trebuia s-o comunice și părții vătămate, în speță Primăriei că avea termen de contestație.”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul PSD Călărași, deputatul Coarnă care a continuat “Sper să facă lucrul ăsta pentru că oricum eu am formulat un alt denunț penal în acea zonă. De aceea vă spun că nu am încredere, de multe ori, în unii procurori pentru că uitați-vă, toată lumea știe, sunt soluții clare, probe directe, nu există nici un dubiu și clasează dosarul. Și atunci ne minunăm de ce vine apa peste noi, de ce se întâmplă atâtea nenorociri pentru că în momentul în care se face o investiție, se face doar pe hârtie. Prin factură furăm banii și La revedere! Iar procurorul de caz propune clasarea. Oricum o să atacăm această decizie a Parchetului și sper ca dl Purcărea (n.r. prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași) să privească cu atenție la conferințele de presă și să dispună în consecință pentru că mi-am propus să sesizez și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.