Cum arată Protocolul de de guvernare PSD - ALDE

Cum arată Protocolul de de guvernare PSD - ALDE

PSD și ALDE au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, un protocol de guvernare. Documentul a fost semnat de președintele PSD, Liviu Dragnea, și de liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

Iată textul PROTOCOLULUI de constituire a Coaliției de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE, semnat luni, 19 decembrie 2016, de către președintele PSD Liviu Dragnea și de către co-președinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD) reprezentat de președintele Liviu Dragnea

și

Partidul ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE) reprezentat de co-președinții Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin

au convenit să încheie următorul

PROTOCOL de constituire a Coaliției de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE

1. Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE are ca obiective principale:

a) asigurarea creșterii economice sustenabile și noi locuri de muncă;

b) creșterea bunăstării materiale și a calității vieții;

c) respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

2. PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale.

3. Având în vedere că Grupurile Parlamentare ale PSD și ALDE dețin împreună 250 de mandate, din totalul de 465, Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcția de Prim Ministru, desemnat de comun acord și va susține, prin vot în Parlamentul României, un guvern de coaliție condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniștri desemnați proporțional de către PSD și ALDE.

4. Grupurile Parlamentare ale PSD și ALDE din Senat și Camera Deputaților vor constitui o majoritate parlamentară în vederea susținerii alegerii reprezentanților proprii în Birourile Permanente ale celor două Camere, în cadrul conducerilor comisiilor permanente, precum și pentru promovarea inițiativelor legislative și proiectelor de lege pe care cele două partide decid, consultându-se reciproc, să le inițieze la nivel parlamentar și guvernamental.

5. PSD și ALDE se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agențiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituțiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute, proporțional, pe baza criteriilor competenței, integrității și determinării de a realiza obiectivele de dezvoltare socială și economică, de creștere a calității democrației și de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești din programul comun de guvernare.

Prezentul protocol este încheiat pentru întreaga durată a mandatului parlamentar decembrie 2016 — decembrie 2020.

Semnat astăzi, 19 decembrie 2016, în București, în două exemplare originale, unul pentru fiecare parte.

Partidul Social Democrat

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.