C. Pandea: Deficitul înregistrat în primul trimestru este unul sănătos, realizat integral din investiţii

C. Pandea Guvern 2

La finele primului trimestru al acestui an, deficitul bugetar a fost de 4,4 miliarde lei si este rezultatul majorării cheltuielilor cu investiţiile care au fost de 4,9 mld lei.

În ultima evaluare a economiei româneşti, Comisia Europeana arată că ritmul de creştere a consumului va scădea anul acesta la aproximativ 4,9% iar ritmul de creştere al investiţiilor din PIB va fi de 7,4%. “Deficitul înregistrat în primul trimestru este un deficit sănătos, realizat integral din investiţii. Din punct de vedere economic este mult mai bine să realizezi investiţii consistente şi să ai deficit în limite rezonabile, decât să ai excedent şi să nu faci investiţii. Daca nu erau investiţiile, aveam un excedent de 500 de milioane de lei.” susţine liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a continuat “Efortul guvernului se va îndrepta, până la sfârşitul anului anul acesta, către demararea de noi investiţii si spre atragerea  fondurilor UE. Pe de altă parte, domnul preşedinte Iohannis dovedeşte că nu înţelege nimic din modul în care funcţionează economia, atunci când spune ca au crescut cheltuielile cu 22%, ceea ce ar demonstra o evoluţie nesănătoasă. Da, au crescut dar au crescut cheltuielile de personal cu 18% pe seama transferului de contribuţii de la angajator la angajat (creştere de aproape 20% ) au crescut cheltuielile cu investiţiile care au fost de aproape de trei ori mai mari fata de aceeaşi perioada a anului trecut.”

 

Producția industrială își continuă creșterea!

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), Producția industrială a crescut cu 10,3%, în martie față de februarie. Cele mai consistente creșteri sunt în industria prelucrătoare (+11,5%) și în cea extractivă (+9,4%). Comenzile noi în industrie sunt mai mari cu 15,8% în primul trimestru al anului față de 2017. Cea mai mare creștere este cea a bunurilor de capital din industria prelucrătoare (+18,9%), adică a investițiilor în procese direct productive, ceea ce constituie temei al eficienței economice și al dezvoltării. “Politica fiscal-economică a guvernării PSD își arată roadele. Industria țării continuă să performeze, fapt care anticipează o creștere economică solidă și sustenabilă și în acest an.” precizează preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul SGG.

În primul trimestru al anului 2018, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 13,7%. Cel mai mult a crescut cifra de afaceri din industria bunurilor de capital (+17,6%), efect direct și firesc care  se corelează puternic cu numărul ridicat comenzi noi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.