PNL / Vremurile se schimbă, nu şi obiceiurile!

PNL / Vremurile se schimbă, nu şi obiceiurile!

Atunci când e în „opoziţie”, liderul liberal Răducu Filipescu e savuros. Pare uman. Ştie să-şi torpileze adversarii având întotdeauna la îndemână cele mai ţepoase cuvinte. Când ajunge la „putere” aşa cum se întâmplă acum, omul de numele căruia se leagă indestructibil forţa PNL-ului în judeţul Călăraşi, devine arogant, persiflant, zeflemitor. Dispreţuitor nu doar cu adversarii ci şi cu cei din jur!

Deh, schimbare de atitudine caracteristică, de obieci, oamenilor mărunţi.

Bunăoară, mi-au atras recent atenţia declaraţiile făcute la scurt timp după căderea Guvernului Dăncilă în urma unei moţiuni de cenzură, iniţiată ce-i drept de liberali, dar care n-ar fi avut niciodată vreo şansă de izbândă fără spijinul oferit acestora de o mână de trădători din PSD.

„În ceea ce priveşte schimbarea directorilor de deconcentrate, se va proceda în timp pentru că sunt numiţi prin concurs şi nu poţi să-i schimbi fără un temei legal pentru că te dă în judecată şi te câştigă. Modificând structura Guvernului toată lumea va da examen. Şi la examen vin şi ăia care sunt pe funcţii şi ăia care vor să ajungă pe funcţii”. Este o declaraţie a lui Filipescu pe care am văzut-o inserată pe site-ul obiectiv-online.ro şi care merită puţin “disecată”.

În principiu, omu’ are dreptate. Până la urmă, obiectivul oricărui partid politic e câştige şi să deţină puterea până la cel mai jos nivel posibil. De ce? Ca să-şi pună în aplicare propriul program de guvernare cu cadrele din partid.

În cazul de faţă însă, Guvernul PNL va veni mâine – poimâine la Palatul Victoria, dar nu în urma unor alegeri ci a unor jocuri politice de culise. Puterea nu e legitimată de votul popular! Dar pentru ei nu contează.

În al doilea rând şi PSD prin Guvernul său a condus ţara şi a încercat să-şi implementeze programul de guvernare, în plan local, şi cu directorii din fruntea serviciilor publice deconcentrate, cărora le curge prin vene sânge de liberal. Toţi au ocupat funcţiile în timpul regimului USL când PSD era la braţ cu PNL.

Sigur că şi PSD putea să procedeze la „curăţirea” deconcentratelor de liberalii cocoţaţi în fruntea acestora. Dar....n-a făcut-o şi bine a făcut. Oricum ar fi ţipat „ciumele galbene” ca din gură de şarpe susţinând că funcţiile publice de conducere n-ar trebui să fie politizate. Că doar d-aia devin aceştia funcţionari publici. Când o fac ei, normal că este în regulă!

În al 3-lea rând, ce a omis să ne spună domnul senator e că şi actualii liberali care de ani buni stau cu fundurile pe fotoliile de directori au participat, în fapt, la nişte simulacre de examene. Au câştigat acele concursuri având în primul rând susţinere politică. Mi-amintesc că prin 2013 chiar un liberal reuşise să devină ţintă a ironiilor după ce obţinuse nota „magică” la examenul de ocupare a funcţiei de director din a doua încercare. O fi crezut săracu’, că-i suficient doar să baţi drumul până la Bucureşti. S-a înşelat, a doua oară şi-a luat şi răspunsurile cu el. Mai mare ruşinea!

Şi de data asta dacă o fi să fie, va fi la fel. Vremurile se schimbă, nu şi obiceiurile!

Tot domnul Filipescu mai spunea în acea de conferinţă de presă că sistemul administraţiei publice centrale şi locale a fost infestat de PSD cu neamuri şi amante şi trebuie curăţat tot prin examen. Dacă nu l-ai cunoaşte, ai jura că e tipul de politician de care România are nevoie.

Dar nu e cazul. Tupeul şi ipocrizia îl dau de gol. E suficient doar să trecem în revistă neamurile şi amantele celor din PNL Călăraşi care ocupă niscaiva funcţii de conducere din deconcentrate, Primărie ori Consiliul Judeţean. O astfel de listă n-ar fi rău să fie adusă în spaţiul public. Clanuri numeroase formate din copii, nepoţi, nurori, amante oficiale sau nu, cumetrii s-au agăţat pUR şi simplu de aceste instituţii, mai ales că şi salariile au devenit extrem de atractive.

Vremurile se schimbă, într-adevăr, nu şi obiceiurile!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.