PNL / Neagreat de Orban?

PNL / Neagreat de Orban?

Generalul de brigadă cu o stea (r), Marian Stoica, fostul şef al IJJ Călăraşi şi IJJ Argeş, are susţinători foarte puternici în PNL Călăraşi pentru prima poziţie în cadrul Prefecturii. Drăgulin şi şeful său, Filipescu, cei care taie şi spânzură în partid fără să-i mai consulte şi pe cei din imediata lor apropiere, i-au dat binecuvântarea dar...nu de aceeaşi parte a baricadei pare să fie şi Ludovic Orban.

Surse credibile din partid pretind că premierul n-ar accepta varianta impusă de la Călăraşi din cel puţin două motive. Primul ar fi acela că provine dintr-un sistem militarizat (de parcă ar fi dispărut „civilii” din partid!) iar cel de-al doilea că este „deţinător” al unei pensii de serviciu cam...nesimţită în raport cu gradul de contributivitate, temă pe marginea căreia au tot vorbit liberalii în ultima vreme când se aflau în opoziţie. Potrivit Declaraţiei de avere a soţiei sale, Stoica a încasat din „pensie”, în 2018, nu mai puţin de 126 de mii de lei ceea ce înseamnă o medie lunară de 10.500 de lei, adică 105 milioane de lei vechi. Dacă la această sumă lunară i s-ar adăuga şi salariul de prefect, domnul Stoica ar putea ajunge la venituri lunare de circa 200 de milioane de lei.

Ar mai fi şi un al 3-lea motiv la fel de „plauzibil”. Pentru a fi „eligibil” pentru o astfel de funcţie, Stoica va trebui să devină funcţionar public, ceea ce ar însemna participarea sa la un examen care... „costă” ceva timp. Procedura pentru a putea intra în categoria funcţionarilor publici durează vreo 45 de zile. Până atunci, cine să conducă Prefectura?

Altfel, treaba cu schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor merge dar… cu viteza melcului. Dacă pe 30 octombrie, prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, afirma la Caracal, acolo s-a răsturnat şi caru’ cu proşti, că prefecţii şi subprefecţi vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, vineri, 15 noiembrie premierul a anunţat că activitatea prefecţilor va fi evaluată după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. "Pentru a nu afecta alegerile, am luat decizia să nu începem analiza prefecţilor. Dar imediat după turul doi vom începe analiza prefecţilor. Sigur, unii deja au început să demisioneze, alţii au intrat în concedii de boală. Îi aşteptăm să revină la lucru ca să îşi scrie demisia", a declarat Ludovic Orban la Braşov.

La ei, ca la nebuni!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.