PNL Călăraşi | Se ştie de unde vine lumina!

PNL Călăraşi | Se ştie de unde vine lumina!

În urmă cu aproape două săptămâni, după cum probabil aţi aflat, liberalii de la Călăraşi, au stabilit, desigur, într-un for de conducere mai lărgit al partidului, persoanele „îndreptăţite” să ocupe jilţurile de prefect, respectiv de subprefect, în noul context al politizării funcţiilor de conducere de la nivelul Instituţiei Prefectului, impus cu forcepsul de coaliţia de dreapta.

Cele două nominalizări validate, Valentin Barbu, pentru prefect, respectiv Nicolae Dumitru, pentru subprefect n-au fost neapărat rodul unei competiţii interne reale, bazată pe principii sănătoase. Ei sunt de fapt exponenţii celor două mari grupări de interese care macină în acest moment partidul în era post Drăgulin – Filipescu.

Poziţionându-se însă de la bun început de partea unui candidat, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, deputatul, Emil Dumitru, a ratat şansa să fie un lider imparţial, asumat, respectat de toată suflarea liberală călărăşeană. Trimis de Centru la cârma organizaţiei, în toamna anului trecut, chiar în condiţii de viciere a prevederilor statutare, dl. Dumitru a mers şi pe cartea necâştigătoare, periclitându-şi sensibil viitorul său în fruntea partidului. Pentru că lupta din 12 februarie a prefigurat, de fapt, marea bătălie ce va avea loc anul acesta, între cele două facţiuni rivale, cu privire la şefia organizaţiei judeţene. Şi când te gândeşti că diferenţa de voturi dintre Barbu şi Dumitru a fost cam măricică, putem anticipa încă de p-acum rezultatul meciului care-l va avea ca protagonist cel mai probabil chiar pe preşedintele interimar.

E greu de crezut că într-un timp relativ scurt, dl. Emil Dumitru va mai putea să transforme eşecul în victorie. De când conduce partidul cu dispensă de la Centru, a reuşit performanţa să-şi ostilizeze şi o bună parte din activul partidului. La parlamentare, mulţi au cedat iar rezultatele au fost nedigerabile. Câţiva primari au avut totuşi curajul să mai bombăne chiar şi pe faţă, nu doar pe la spate, însă cei mai mulţi dintre ei preferă să tacă, crezând că liniştea o să-i ţină în continuare cuplaţi la finanţarea promisă pentru proiectele aflate în derulare. Toţi însă ştiu de unde vine lumina!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.