PNL / C. Corbu: Le-am spus cetăţenilor că alegerile europarlamentare au o importanţă deosebită

PNL / C. Corbu: Le-am spus cetăţenilor că alegerile europarlamentare au o importanţă deosebită

Primvicepreşedintele organizaţiei judeţene PNL Călăraşi, Constantin Corbu, a declarat pentru www.arenamedia.ro că în urma întâlnirilor pe care, alături de colegii din conducerea partidului, le-a avut cu membrii şi simpatizanţii din judeţ a constatat că alegerile europarlamentare programate în luna mai a acestui an nu trezeşte un interes din partea cetăţenilor. Comunităţile locale au nevoie de fonduri pentru dezvoltare şi par mai puţin interesaţi de politică.

 

Suntem deja în 2019, an în care vor avea loc două tipuri de alegeri. Dumneavoastră ocupaţi şi funcţia de primvicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Poate PNL să câştige europarlamentarele din mai, la Călăraşi?

Noi suntem angrenaţi într-o acţiune ce se derulează în teritoriu. Am parcurs în jur de 14 comune, ne-am întâlnit cu membrii simpatizanţi, consilierii locali, cu organizaţiile unde nu avem primari.

Acolo toată lumea cere, vor investiţii pentru comunităţile lor, vor fonduri, vor finalizarea proiectelor începute, deci vor bani şi bineînţeles vorbesc de insuficienţa surselor de finanţare ale comunităţilor.

Deci n-am găsit nici o comunitate care să spună că nu-i trebuie ceva. La fel şi Grădiştea, care stătea bine cu banii, solicită acelaşi sprijin. În teritoriu oamenii acum se dezmeticesc, noi le solicităm să-şi aducă aminte că sunt membri şi simpatizanţi ai PNL, că avem o oportunitate în Călăraşi să câştigăm alegerile, să identificăm modalităţi de transmitere a lucrurilor bune ale PNL-ului în Călăraşi, de combatere a unor acţiuni ale adversarilor politici, de combatere a apariţiei partidelor noi care n-au nicio esenţă pe piaţa politică, gen PLUS, Pro România şi ale partide care se înfiinţează şi care doresc să rupă din PNL. Totuşi PNL este un partid cu organizaţii în toate comunele iar primarii pe care-i are şi prin aparatul administrativ şi legislativ, respectiv consilierii locali, sper că se vor angrena la europarlamentare care nu sunt de interes pentru cetăţeni astfel încât să luăm un scor bun.

Le-am spus cetăţenilor că alegerile europarlamentare au o importanţă deosebită, atâta vreme cât ele generează poziţia partidelor în piaţa politică, în piaţa votului. Dacă câştigi alegerile europarlamentare bineînţeles că poţi să te duci cu rezultate bune şi la prezidenţiale. Totodată, în 2020, cei din administraţia locală pot să aibă şanse la localele care vor determina apoi alegerile parlamentare.

Deci, mobilizarea a început!

Da. În teritoriu totuşi nu se vrea politică, se doreşte administraţie. Ne mai întreabă uneori: Cine-i pe listă?

Apropos de listă! Domnul Motreanu ar putea fi un catalizator pentru PNL Călăraşi?

Domnul Motreanu, un fost deputat al Călăraşiului, este cunoscut în multe localităţi. Este apreciat de primari şi de oamenii din anumite comunităţi, doar că la PNL este interesat cine face parte din listă. Văd că la alte partide nu contează acest detaliu. Pot să fie şi mături în loc de candidaţi, important e numărul de voturi pe care-l obţine partidul la baza lui. Dan Motreanu, Siegfried, Mureşan pe care l-am văzut şi ştim de face la Bruxelles, Jean Marinescu sunt oameni de factură bună care te pot reprezenta la Parlamentul European. Domnul Buda, de asemenea, care a sprijinit comunitatea noastră. Deci sunt oameni care şi-au făcut treaba acolo. E adevărat că am avut şi europarlamentari care au ajuns acolo prin PNL şi acum îşi umflă muşchii pe la alte partide gen Norica Nicolai care mie, personal, mi-a făcut numai rău în 1999. Mai sunt şi cei care au fost şefi de partide şi vor pe liste. Cum ar fi Alina Gorghiu, Crin Antonescu, Vasile Blaga. Noi am cerut la Bucureşti, într-o întâlnire cu preşedintele Orban să pună oameni de valoare, tineri care să ne reprezinte şi să nu mai dea înapoi partidul.

Să sperăm că aşa va fi. Pe 15 februarie se va lua decizia ordinii în listă. Noi, la Călăraşi, avem nişte rezultate bune la alegeri. Ca procent, nu şi ca număr de voturi.

Să înţeleg că Dan Motreanu are şi susţinerea organizaţiei judeţene?

Da, pentru că noi am început să punem această problemă a valorii omului, ca să muncească şi pentru noi. Călăraşiul, din punctul meu de vedere, trebuie scos din zona asta cenuşie a României. Şi nu se face decât oameni care să ne susţină la nivel naţional şi european. Uitaţi ce se întâmplă cu cele 4 mari oraşe din Vest care l-au Buda. Au şi alţi europarlamentari şi prin intermediul lor, cer sprijinul lor direct ca să nu mai treacă prin filtrele date de guvernarea pesedistă.

Mulţumesc!         

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.