Liberalii susţin impozitarea progresivă a pensiilor speciale: Ducem banii în lupta anti – COVID

Liberalii susţin impozitarea progresivă a pensiilor speciale: Ducem banii în lupta anti – COVID

Liberalii au anunţat miercuri prin vocea lui Florin Roman, liderul de grup al deputaţilor că susţin impozitarea progresivă a pensiilor speciale depunând ÎN ACEST SENS un amendament la OUG 29 / 2020  iar banii economisiţi să fie utilizaţi în lupta anti – COVID – 19.

“Parlamentarii PNL au depus azi un amendament prin care impozităm pensiile nesimțite și ducem banii în lupta anti-COVID. Amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%. Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!” se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Florin Roman.

Propunerea vizează impozitarea cu:

10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

“PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. Amendamentul poate trece în maxim o săptămână de parlament, dacă există voință politică.” a mai precizat liderul deputaţilor PNL.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus:

parlamentarii și funcționarii parlamentari;

magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;

funcționarii Curtii de conturi;

Avocatul poporului;

personalul navigant;

personalul diplomatic.

Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Legea inițiată de parlamentarii PNL, pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului!

florinromanpnl

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.