L. State: Pentru domnul Iohannis, justiţia reprezintă un mijloc de a-şi face campanie electorală şi atât

L. State: Pentru domnul Iohannis, justiţia reprezintă un mijloc de a-şi face campanie electorală şi atât

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

“Actiunea preşedintelui Iohannis era de aşteptat având în vedere că nu a făcut nimic pentru România, ci şi-a fîcut un scop în viaţă să blocheze guvernarea PSD-ALDE. Pentru domnul Iohannis, justiţia reprezintă un mijloc de a-şi face campanie electorală şi atât. Nu-i pasă că justiţia este folosită pe post de bumerang de statul paralel, nu-i pasă de vieţile distruse, nu-i pasă de români.” a comentat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Preşedintele, în cei 5 ani de când e la Cotroceni, putea să iniţieze o dezbatere serioasă cu toţi actorii implicaţi, inclusiv majoritatea parlamentară, despre reformarea justiţiei. În schimb, preşedintele nu a fost interesat de acest lucru, ci doar de perpetuarea vechiului sistem.”

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie a fost transmisă de către Parlament preşedintelui României în vederea promulgării la data de 2 mai 2019.

Această lege a fost supusă controlului anterior de constituţionalitate, prin Decizia nr. 650/2018 Curtea Constituţională constatând neconstituţionalitatea unora dintre dispoziţiile sale.