L. State: Cioloş ar trebui să se privească în oglindă atunci când vorbeşte de marionete pentru că el a fost principala marionetă a lui Iohannis

L. State: Cioloş ar trebui să se privească în oglindă atunci când vorbeşte de marionete pentru că el a fost principala marionetă a lui Iohannis

Dacian Cioloş a vorbit, la mitingul electoral de la Timişoara, despre rolul pe care ar trebui să îl aibă preşedintele României, Guvernul, dar şi Parlamentul. Cioloş a mai vorbit despre modificarea Constituţiei României şi despre responsabilitatea aleşilor. El a lansat un atac la adresa PSD, dar şi a preşedintelui Klaus Iohnanis, concluzia sa find: "Vrem un preşedinte implicat şi responsabil şi un guvern profesionist".

“Dacă putem fi de acord cu ceva din ce spune Dacian Cioloş, fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei Doina Cornea, ar fi remarca la adresa lui Iohannis. Cioloş are dreptate când spune că Iohannis este un lider slab. Asta s-a văzut şi la Summit-ul de la Sibiu, când preşedintele României cerşea atenţia liderilor străini şi nu a impus nicio temă pentru români pe agenda întâlnirii.” consideră vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai precizat “Însă, Cioloş ar trebui să se privească în oglindă atunci când vorbeşte de marionete pentru că el a fost principala marionetă a lui Iohannis din cadrul întregului său mandat. Deci, un lider mai slab l-a controlat pe unul şi mai slab. Dacian Cioloş nu a fost altceva decât o marionetă manevrată de la spate de Iohannis şi de toţi reprezentanţii statului paralel. Îi e greu lui Cioloş să-şi vadă propria imagine în oglindă.”

State apreciază, în egală măsură, că legat de posibila modificare a Constituţiei şi stabilire a rolului preşedintelui “Domnul Iohannis a făcut o greşeală abandonând rolul constituţional, acela de arbitru imparţial. În momentul când preşedintele devine actor politic el nu mai are niciun fel de credibilitate. România este într-o criză politică majoră. În ultimii 20 de ani, România nu a fost atât de polarizată. Sigur că rolul preşedintelui ar fi trebuit să fie pentru netezirea asperităţilor, pentru revenirea la dialog. La acest lucru ar fi trebuit să se gândească de două ori înainte de a acţiona aşa cum a făcut-o.”