Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie!

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie!

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", va fi dezbătută şi votată joi, 10 octombrie, în Parlament.

Aceasta a fost citită joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor de către senatorul liberal Florin Cîţu.

În textul moţiunii se solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului considerat cel mai nociv din ultimii 30 de ani, iniţiatorii arătând că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune "cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români", anticipându-se că soluţia benefică este un "guvern suplu", cu 15 ministere.

"Pe lângă cei 237 de semnatari noi, avem multe voturi externe semnatarilor moţiunii. În momentul de faţă, după opinia mea, dacă mă întrebaţi care sunt şansele moţiunii, sunt peste 80% ca să reuşească", a afirmat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la un post de televiziune.

Deputatul Victor Ponta, liderul PRO România, afirma că din 11 octombrie Guvernul Dăncilă devine interimar, în condiţiile în care se împlinesc 45 de zile de la plecarea ALDE din alianţa de guvernare. El s-a arătat convins că vor fi mai multe voturi în favoarea moţiunii, în afara celor 237 de parlamentari, amintind că trei social-democraţi au venit la PRO România. În privinţa constituirii unui nou Cabinet, liderul PRO România spune că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să cheme partidele la consultări şi să găsească cât mai repede o formulă care să treacă prin Parlament.

Sursa www.agerpres.ro