Ce profil de candidat pentru Primăria Călăraşi caută PRO România!

Ce profil de candidat pentru Primăria Călăraşi caută PRO România!

Liderul interimar al organizaţiei PRO România Călăraşi, Alexandru Şohan, a schiţat marţi profilul de candidat pe care filiala locală intenţionează să-l propună călărăşenilor, anul viitor, pentru Primăria Călăraşi. „Ne propunem să schimbăm radical modalitatea de selecţie a candidatului pentru scaunul de primar. Am dori ca asta să se facă în baza unui plan managerial prin care să ne explice cu exactitate ce are de gând să facă şi cu ce resurse financiare. Nu-l avem încă nominalizat dar căutăm acel candidat. Oricine e binevenit cu condiţia să adere la PRO România. Urmărim să-i ridicăm anumite probleme care nici după 7 ani nu sunt clarificate. E problema infrastructurii distruse de Ecoaqua, problema gunoiului care nici la această oră nu e rezolvată. Din ce motive, nu-mi dau seama. Sunt aspecte penale care văd că trenează, nu sunt cercetate mai deloc.” a spus Şohan care a continuat „Căutăm un profil de primar, de modă nouă să zic aşa, care să nu se bazeze doar pe popularitate, pe sprijinul unor oameni care au de câştigat ulterior şi care să vină cu idei. Căutăm un primar onest care să nu ne mintă şi să nu vină în faţa cetăţenilor cu nişte promisiuni deşarte, cum a fost şi este celebra Strategie de Dezvoltare a municipiului Călăraşi întocmită de actualul primar, din care nu cred că s-a realizat 2 sau 3%. Căutăm un primar care să aibă capacitatea de a lua decizii corecte şi de a restructura din temelii Primăria. Mie mi se pare la ora asta că jobul în Primărie e ca o sinecură. Ne dorim un „smart city” dar nu de genul celui pe care-l avem în prezent. Ar trebui să preluăm în acest sens exemplul marilor oraşe Cluj Napoca, Oradea. Încercăm să evităm toate aceste lucruri şi să căutăm în acelaşi timp o echipă de consilieri care să fie de profesii cât mai apropiate de Comisiile din Consiliul Local şi din Primărie, ca să poată discuta cât mai la obiect şi nu cai verzi pe pereţi. Important e să nu poată fi minţiţi de Executivul Primăriei”.

La localele din 2020, ţinta stabilită de PRO România este obţinerea unui procent de 15%. „Ne propunem pentru alegerile locale un procent de circa 15%. Dacă se poate mai mult, e şi mai bine. Transpus în practică, înseamnă un număr de 3 consilieri” a mai adăugat Şohan.

La europarlamentarele din 26 mai, PRO România a obţinut la nivelul municipiului reşedinţă de judeş un procent de 8,73%

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.