Întâmpinarea Domnului. Preasfințitul Episcop Vincențiu 30 de ani de Slujire Arhierească

Întâmpinarea Domnului. Preasfințitul Episcop Vincențiu 30 de ani de Slujire Arhierească

Vineri, 2 februarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește „Întâmpinarea Domnului” la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, moment aniversar ce marchează trei decenii de la consacrarea episcopală a Preasfinției Sale.

Programul liturgic a început la ora 08.30 cu săvârșirea Sfintei Liturghii de un sobor de 8 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

-       Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN – Arhiepiscopul Dunării de Jos;

-       Preasfințitul Părinte NICODIM – Episcopul Severinului și Strehaiei;

-       Preasfințitul Părinte ANTONIE – Episcopul de Bălți;

-       Preasfințitul Părinte VINCENȚIU – Episcopul Sloboziei și Călărașilor;

-       Preasfințitul Părinte ANDREI – Episcopul Covasnei și Harghitei;

-       Preasfințitul Părinte VISARION – Episcopul Tulcii;

-       Preasfințitul Părinte NESTOR – Episcopul Devei și Hunedoarei;

-       Preasfințitul Părinte VARLAAM Ploieșteanul – Episcop – Vicar Patriarhal.

Reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale participă la acest eveniment aniversar din cele două județe ale Eparhiei.

Vă așteptăm să fiți părtași la bucuria nețărmurită a praznicului Întâmpinării Domnului, care pentru credincioșii păstoriți de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu este sărbătoare Eparhială.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.