ALDE / Tăriceanu: Viitorii noştri europarlamentari vor avea o misiune clară!

ALDE / Tăriceanu: Viitorii noştri europarlamentari vor avea o misiune clară!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat luni într-o vizită electorală în judeţul Călăraşi, întâlnindu-se la sediul organizaţiei judeţene din municipiul reşedinţă de judeţ cu membrii şi simpatizanţii partidului. În cadrul unei conferinţe de presă, Tăriceanu a declarat că viitorii europarlamentari ALDE vor pleca la Bruxelles cu un mandat clar, având câteva obiective majore de îndeplinit. „Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de probleme, de dificultăţi care rezultă din faptul că mulţi dintre liderii europeni sunt decuplaţi de la agenda populaţiei. Discursurile frumoase, sloganurile nu ajută la rezolvarea problemelor iar nerezolvarea lor a creat o contra – reacţie la nivelul UE prin apariţia unor partide etichetate în fel şi chip: naţionaliste, extremiste (...), eurosceptice, etc. Trebuie să ne preocupe faptul că aceste partide câştigă teren pentru că tot mai mulţi oameni sunt nemulţumiţi. Nu UE este problema, ci a a unor lideri UE care nu găsesc soluţii adecvate la problemele cu care se confruntă cetăţenii europeni. Şi atunci a venit acea soluţie neghioabă a Europei cu 2 viteze: vechiul nucleu, nucleul dur şi ţările de la periferie. Din păcate, nu-l aud pe preşedintele României glăsuind ceva, scoţând o vorbuliţă pe acest subiect. Punctul nostru de vedere e cî nu poate să existe o Europă cu 2 viteze: o Europă a celor bogaţi şi o Europă a celor săraci(...) Dacă vrem ca proiectul european să dureze, elementul de coeziune internă este vital” a spus Tăriceanu care a continuat „Vă pot garanta un lucru. Şi Norica şi toţi ceilalţi colegi ai noştri care vor ajunge în Parlamentul European vor şti că au o misiune foarte importantă: de a pleda pentru o singură Europă şi nu pentru una cu mai multe viteze, de a pleda în favoarea României, pentru apărarea şi promovarea intereselor ţării noastre, de a pleda pentru respect pentru că aşa cum noi îi respectăm pe ceilalţi parteneri europeni şi noi cerem să fim respectaţi în egală măsură. O Românie demnă şi respectată e ceea ce vrem să ducem prin parlamentarii noştri în Parlamentul European.”

 

„PE nu e o mânăstire de maici”

Liderul ALDE a mai declarat că viitorii europarlamentari ALDE vor susţine întotdeauna interesele româneşti într-o competiţie acerbă cu reprezentanţii celorlalte state. „Parlamentul European nu e o mânăstire de maici. E un loc de competiţie şi confruntare între interesele naţionale. Dacă ţări precum Germania, Franţa, Italia, Olanda au curajul să-şi promoveze interesul naţional, la fel trebuie să facem şi noi. Există din păcate, o memntalitate păguboasă în rândul românilor din Parlamentul European. După cum ştiţi ei consideră că luptele politice interne trebuie exportate acolo. Suntem absolut unicat, nimeni nu mai face aşa ceva. Şi în al doilea rând văd că nu precupeţesc nici un efort ca să-şi denigreze ţara şi poporul. Un astfel de comportament, pentru noi, este inacceptabil. Vă garantez că colegii mei nu vor achiesa la această manieră de comportament în Parlamentul European” a conchis preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

La Călăraşi, Tăriceanu a venit însoţit de secretarul partidului, Daniel Chiţoiu şi de europarlamentartul, Norica Nicolai, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.