E. Grama: Sunt convins că alegerea domnului Pustai este cea mai bună variantă pentru Dunărea Călărași

E. Grama: Sunt convins că alegerea domnului Pustai este cea mai bună variantă pentru Dunărea Călărași

Directorul Direcţiei Dezvoltare, Eduard Grama, “trimis” de Consiliul Judeţean să monitorizeze modul de cheltuire a sumelor aprobate de CJ în cadrul AFC Dunărea 2005 Călăraşi, dezvăluie modul în care au decurs negocierile pentru stabilirea antrenorului cu care gruparea de la malul Borcei va demara lupta pentru revenirea în liga 1. Grama oferă şi detalii în legătură cu investiţiile preconizate a se realiza în continuare în incinta Complexului Sportiv Dunărea, sumele necesare fiind asigurate de instituţia condusă de preşedintele Vasile Iliuţă.

Domnule Grama, cum au decurs negocierile astea?

Negocierile au început odată cu plecarea lui Dan Alexa și am avut o listă de cel puțin 15 antrenori, antrenori cu care am discutat împreună cu președintele Vasile Iliuță. Negocierile au fost intense având chiar 2-3 întâlniri pe zi la Călărași și București.

Ne-am dorit un om cu experiență, un antrenor cu CV, un om care cunoaște foarte bine Liga 2 și Liga 1.

Discuțiile au început cu Pelici și s-au încheiat cu Pustai. Între cei doi au fost diferite propuneri venite din partea unor oameni de fotbal și mă refer la Claudiu Niculescu, Măldărășanu, Vasile Neagu, Panduru, Leo Grozavu.

O discuție care într-adevăr m-a fascinat a fost cea purtată cu profesorului Pustai, un om modest, inteligent și extrem de aplicat. L-am întrebat la un moment dat de suma care ar fi necesară pentru salariile jucătorilor și membrilor staff-ului tehnic. Foarte calm a cerut un pix și o foaie schițând un schelet de 6 jucători (menționând de bază) cu care să pornim reclădirea echipei. A continuat prin a argumenta că nu este oportun ca mâine să avem tot lotul ci să așteptăm până în septembrie completarea lotului.

Vor fi jucători care nu vor reuși să încheie contractele dorite cu cluburile aflate în negociere (Liga 1 și Liga 2) și atunci putem interveni.

A fost singurul care ne-a convins printr-un singur calcul matematic că bugetul de care are nevoie este cu cel puțin 40% mai mic decât solicitările primite în celelate negocieri. Un alt element esențial l-a constituit dorința ca proiectul început la CJ să fie pe cel puțin 2 ani.

Când a avut loc ultima discuţie cu domnul Cristian Pustai?

Au fost discuții aproape zi de zi începând cu 18 iunie iar negocierile s-au închis duminică, în jurul prânzului. Sunt convins că alegerea domnului Pustai este cea mai bună variantă pentru Dunărea Călărași.

În paralel cu funcţia de antrenor, au fost iniţiate „căutări” şi pentru cea de preşedinte executiv. Până la urmă e un „tandem”  venit din zona Mediaş, Pârvulescu- preşedinte executiv şi Pustai- antrenor.

Eugen Pârvulescu este un conducător cu rezultate în fotbalul românesc, un conducător care la echipele la care a activat a pus accent pe dezvoltarea centrului de copii și juniori.

Personal, ce impresie ţi-au lăsat cei doi?

Oameni cu experiență, oameni de fotbal de care Călărașiul are nevoie și de la care putem învăța foarte multe lucruri. Este o mare frustrare pentru mine că acest club a fost condus de oameni care au înșelat opinia publică mimând performanța.

Edi Grama a fost găsit „vinovat” de retrogradare. Îl facem responsabil şi pentru  repromovare?

Acest club a reprezentat și reprezintă un punct de atracție financiară. Faptul că împreună cu președintele Vasile Iliuță am ordonat în mod clar și transparent suma care intră și iese din club, am schimbat structura organigramei, am responsabilizat personalul administrativ, toate aceste lucruri au creat o stare de disconfort.

Sunt vinovat de retrogradarea echipei (așa cum le place unora să spună), sunt vinovat și de faptul că Primăria a investit suma de 100.000 euro pe un teren care nu-i aparține (proprietatea MTS- administrarea CSM), sunt vinovat de faptul că împreună cu președintele Vasile Iliuță încercăm să creăm o bază sportivă, dar vreau să fiu „vinovat” și de noile decizii care se vor lua la club începând cu numirea antrenorului principal și a președintelui executiv.

Chiar astăzi am înaintat unele documente care pot readuce clubul în prima Liga și îmi doresc să fiu „vinovat” și de acest lucru. Oamenii trebuie să știe că îmi doresc să fiu „vinovat” de crearea unei academii de fotbal, crearea unei echipe care să promoveze în Liga 1, crearea unei baze sportive performantă.

E clar că nu o să  fim singuri în competiţia asta. Mai sunt şi alte echipe puternice, de tradiţie. În urma discuţiilor purtate cu acest tandem,  păstrăm şanse evidente pentru o revenire în L1?

Așa cum a declarat și președintele Vasile Iliuță ne gândim în primul rând la o revenire în Liga 1 dar în același timp ne gândim la un proiect pe termen lung. Președintele Vasile Iliuță sprijină echipa de fotbal și va continua proiectul Dunărea Călărași. Sunt convins că suporterii și susținătorii echipei vor fi alături de noi și împreună vom reuși tot ceea ce ne-am propus.

În legătură cu investiţiile preconizate a se realiza la baza sportivă de către Consiliul Judeţean, aveţi noutăţi?

Proiectul început de președintele Vasile Iliuță privind investițiile în stadionul Dunărea Călărași va continua prin montarea nocturnei. Cei patru stâlpi sunt în incinta stadionului, lucrările de degivrare nu sunt lucrări complexe și vor dura câteva zile, modernizarea terenului 2, toate aceste investiții fiind realizate pentru dezvoltarea sportului la Călărași.

Vă garantez că echipa Vasile Iliuță este o echipă care își dorește ca lucrurile să se întâmple ieri și nu astăzi iar intrarea în normalitate este ceva firesc și ne dorim să lăsăm în urma noastră fapte și nu vorbe pentru că noi toți am fost și suntem plictisiți de vorbe. Atât oamenii care au mimat performanța cât și cei care s-au agățat intr-un mod josnic de performanțele altora trebuie să plece.

Am convingerea că putem schimba o generație măcar (cel puțin) odată la 30 ani iar acum este momentul.