Dunărea / Aşteptarea a luat sfârşit. Profesorul e „alesul”!

Dunărea / Aşteptarea a luat sfârşit. Profesorul e „alesul”!

După „lupte seculare” care au durat..doar câteva săptămâni, Dunărea Călăraşi are un nou antrenor după ce Dan Alexa a decis să-şi continue cariera tot în L1 la Astra Giurgiu. „Alesul” este Cristian Pustai (53 de ani), antrenorul care şi-a legat numele de clubul ardelean Gaz Metan Mediaş.

În toată această perioadă s-au purtat discuţii cu foarte mulţi tehnicieni. E drept că unii s-au şi autopropus ori au fost propuşi chiar şi pe filieră...politică.

Primele nume vehiculate au fost Petre Grigoraş şi Florin Bratu. Au urmat apoi Marius Măldăraşanu, Claudiu Niculescu şi Costel Enache, ultimii doi alegând între timp să opteze pentru alte zări financiare şi profesionale mai bune.

Lista celor susceptibili să ocupe prima poziţie pe banca Dunării i-a mai cuprins pe Emil Săndoi, Leo Grozavu şi Viorel Tănase, secundul lui Dică de la FCSB.

Miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, spune într-un cadru restrâns, neoficial, că pe lista posibililor mai rămăseseră Ionuţ Chirilă, Vasile Neagu (ex – CS Afumaţi), Ionel Ganea, Alexandru Pelici (poate numele cel mai mult vehiculat!) şi Cristi Pustai. Până la urmă, negocierile s-au finalizat cu succes iar cel desemnat să readucă Dunărea în prima ligă este „profesorul” de la Mediaş, Cristi Pustai.

Discuţii intense s-au purtat şi în ceea ce priveşte alegerea omului „potrivit” pentru funcţia de preşedinte executiv. Dinu Gheorghe şi Eugen Pîrvulescu au fost cele două nume cu care s-a negociat la sânge nu doar prezentul ci şi viitorul acestei echipe. Cel „ales” este Eugen Pîrvulescu, cel care din iunie fusese instalat în funcţia de preşedinte executiv al nou – promovatei, Academica Clinceni.

Aşadar Dunărea va miza de acum pe două nume cu greutate din fotbalul românesc. Tandemul Pîrvulescu – Pustai a primit o misiune importantă: revenirea în L1!

Ceea ce se ştie prea puţin, ori chiar deloc este că discuţiile în toată această perioadă au fost purtate de Eduard Grama. Da, Edi, cel făcut responsabil de retrogradarea echipei deşi nu el se face vinovat de primirea celui de-al doilea gol, la Sibiu, în minutul 97!

Cu răbdare, cu tact, cu discreţie (poate chiar prea multă având în vedere tensiunea generată de suporteriii echipei pe reţelele de socializare care solicitau pur şi simplu stabilirea înlocuitorului lui Dan Alexa), Edi Grama, susţinut îndeaproape de Vasile Iliuţă, a găsit până la urmă „soluţia”, catalogată de aceeaşi suporteri pe Facebook ca fiind „cea mai fericită”.

Surprizele plăcute nu se opresc aici. Începând de luni va fi declanşată operaţiunea de „primenire” a lotului, campania urmând a se încheia poate chiar în ultima zi de transferuri. Reconstruirea e un proces laborios pe care însă-l va duce la bun sfârşit noul antrenor, Cristian Pustai. Să-i urăm mult succes şi să nădăjduim că experienţa sa profesională va contribui din plin la conturarea obiectivului: PROMOVAREA!