1410 de copii și 1160 părinți din județul Călărași au participat la “Start în educație”

1410 de copii și 1160 părinți din județul Călărași au participat la “Start în educație”

1410 de copii cu vârste între 3-6 ani și 1160 părinți din 16 comunități defavorizate din județul Călărași sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” - un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Stoica Elena, Director în cadrul grădinței din Ulmeni povestește “ne-am bucurat foarte mult că am reușit să implementăm proiectul <<Start în educație>>. Felicitări pentru conținutul ghiozdănelului. Rechizitele sunt de foarte bună calitate și toate materialele sunt alese cu grijă și profesionalism. Faceți un lucru minunat! Proiectul a fost perceput de noi ca o gură de aer proaspăt care ne ajută în relația cu părinții și ca un sprijin real pentru munca noastră cu cei mici. Vă mulțumim!

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna iulie 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

”Județul Călărași a reprezentat pentru mine o experiență inedită în ceea ce privește interesul deosebit pe care l-au arătat părinții și bunicii pentru participarea la atelierele de la <<Școala părinților>>. Întâlnirile s-au desfășurat într-o atmosferă caldă, deschidă, cu multe întrebări și o atitudine înțeleaptă și implicată a părinților față de educația copiilor lor.”- Ștefan Mariana, formator ”Școala Părinților

"Am fost forte plăcut surprins de ceea ce s-a petrecut la atelierele de la <<Școală părinților>>. Nu mă așteptam să aflu atât de multe lucruri care să îmi folosească. Doamna formatoare a avut răbdare cu noi și ne-a explicat și răspuns la fiecare. Am înțeles ce fac bine și ce nu, ce trebuie să fac sau ce greșesc cu copilul meu. Am înțeles cât este de important să mă preocup de educația lui acum, la această vârstă și să îl aduc la grădiniță mereu. Mulțumim și pentru ghiozdănel. Ne jucăm în fiecare seară. Vorbim mai mult. Râdem împreună și am descoperit că băiatul meu este foarte îndemânatic când se joacă cu plastelina.”, ne-a scris M.E., un părinte din Chiselet.

Start în educațievine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.