Pompierii militari călărășeni au intervenit la 100 de situații de urgență în ultimele patru zile

Pompierii militari călărășeni au intervenit la 100 de situații de urgență în ultimele patru zile

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 100 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 87 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere în localităţile: Ceacu, Olteniţa, Belciugatele, Lupşanu, Călăraşi. În urma acestor accidente rutiere au rezultat 11 victime, dintre care una decedată.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere din dotare pentru lichidarea a opt incendii în localităţile; Şoldanu, Modelu, Chirnogi, Spanţov, Săruleşti, Gostilele, Ciocăneşti şi Dragalina. Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: patru au fost produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, trei au fost produse la autovehicule şi utilaje agricole, iar un incendiu s-a manifestat la o suprafaţă acoperită cu vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro., cât şi pe pagina oficială a inspectoratului www.isucalarasi.ro.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.