În siguranţă, de 1 Iunie şi Rusalii!

În siguranţă, de 1 Iunie şi Rusalii!

Zilnic, aproximativ 100 de poliţişti vor acţiona în teren pe toată durata minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii.

Principalul obiectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în perioada 1 - 5 iunie a.c., este acela de a asigura ordinea şi liniştea publică, astfel încât cetăţenii să fie în siguranţă.

În teren vor fi poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situaţii deosebite, luptătorii de la acţiuni speciale sunt pregătiţi să intervină.

Poliţiştii de la ordine publică vor preveni şi combate faptele antisociale.

Poliţiştii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, iar pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudini prudenţe în trafic, vor acţiona cu aparate radar în întreg judeţul.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, staţiile şi triajele de cale ferată.

Mâine, 1 iunie, suntem în parcul Dumbravă, din municipiul Călăraşi, vă aşteptam alături de noi să sărbătorim împreună Ziua Internaţională a Copilului.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte o conduită preventivă şi să respecte indicaţiile şi măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătăţii, vieţii şi a bunurilor.

De asemenea, să circule prudent şi să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice, poliţiştii vor acţiona în teren pentru depistarea celor care conduc sub influenţa alcoolului sau substanţelor interzise.

Înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor şoferilor să se intereseze de situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze. Informaţii în timp real despre trafic pot fi găsite pe secţiunea Infotrafic a siteului oficial al Poliţiei Române.

Pe autostradă, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, schimbaţi banda de circulaţie doar după ce v-aţi asigurat temeinic şi aţi semnalizat intenţia. Sunt interzise: oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă !

Dacă mergeţi la evenimente publice, când parcaţi autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor !

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenţionate !

Dacă lipsiţi de acasă o perioadă mai lungă, nu postaţi pe reţelele de socializare locul în care vă aflaţi, pentru a nu furniza informaţii hoţilor din locuinţe.

Noi suntem la datorie în această periodă ! În caz de nevoie, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul său să apelaţi 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.