Călărași | 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.285 de lei, applicate de polițiștii locali

Călărași | 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.285 de lei, applicate de polițiștii locali

Direcția Poliția Locală Călărași a continuat, în perioada 22-28 mai 2023, acțiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în municipiul nostru.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice au avut în vedere, în principal, acoperirea cu elemente de dispozitiv a tuturor zonelor şi itinerariilor de patrulare, unde, conform statisticilor şi a informaţiilor primite de la celelalte structuri de ordine publică sau de la cetăţeni, frecvent se tulbură ordinea şi liniştea publică și se săvârşesc acte sau fapte antisociale.

Astfel, aceștia au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, au acționat permanent cu o patrulă mobilă, pe raza orașului, pentru menținerea curățeniei, mai ales în zona platformelor de gunoi, în scopul depistării persoanelor care aruncă gunoi în alte locuri și a celor care caută prin deșeurile menajere din aceste locații, colaborând cu angajații REBU pentru ridicarea deșeurilor reciclabile, au desfășurat acțiuni pe linia siguranței rutiere, precum și acțiuni pentru sancționarea celor care încalcă regulile privind oprirea, staționarea și parcările neregulamentare și au efectuat controale în trafic pe linia respectării reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj mare.

Totodată, au patrulat pedestru în zona parcurilor din municipiu, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei, au verificat respectarea prevederilor Regulamentului Parcărilor de Domiciliu, intervenind operativ la sesizările cetățenilor, au procedat la verificarea sesizărilor primite de la cetățeni cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice sau nerespectarea normelor de conviețuire, aplicând măsurile coercitive funcție de fiecare caz în parte, au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal, dar au și identificat proprietarii autovehiculelor aflate în zonele unde Primăria Călărași desfășoară activități de modernizare a carosabilului, respectiv a trotuarelor sau a parcărilor de domiciliu, precum și toaletare a arborilor.

De asemenea, polițiștii au asigurat măsurile de ordine publică, dar și fluidizarea traficului rutier și pietonal, cu ocazia evenimentelor organizate pe raza municipiului Călărași, și anume Ziua Eroilor, “DanubeMan Triathlon Festival 2023” și festivalul-concurs national de interpretare a muzicii ușoare românești “Flori de Mai”. Aceștia au găsit, în data de 27 mai, în Parcul Central, o borsetă cu documente, procedând la predarea acesteia către proprietarul de drept, pe bază de proces-verbal.

Săptămâna trecută, au fost legitimate 117 persoane, s-a intervenit la 47 de sesizări primite prin dispeceratul instituției și 6 sesizări primite prin dispeceratul IPJ Călărași, s-au aplanat 4 stări conflictuale, s-au depistat 2 autovehicule abandonate sau fără stăpân, pentru care au fost demarate procedurile legale de somare și ridicare, s-au constatat 79 de fapte antisociale, în urma cărora polițiștii Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumurile Publice au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.285 de lei și 24 avertismente verbale (la OUG 195/2002, Legea 61/1991, HCL 41/2022 și HCL 125/2022).

Poliția Locală Călărași desfășoară, zilnic, astfel de activități, în scopul de a reglementa conduita socială în comunitatea noastră.

Sursa Facebook Primăria Municipiului Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.