Drumul expres – TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Autostrada A2-Chiciu, în etapa achiziţiei publice pentru studiul de fezabilitate

Drumul expres – TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Autostrada A2-Chiciu, în etapa achiziţiei publice pentru studiul de fezabilitate

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, marţi, că au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice aferente proiectului de construire a Drumului expres TransRegio Galaţi - Brăila - Slobozia - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu.

Proiectul reprezintă o investiţie importantă, bazată pe alianţa administrativă a patru judeţe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est şi Sud a ţării, scrie Agerpres.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri, iar pentru acest proiect, care se derulează prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, formată din CJ Galaţi, CJ Brăila, CJ Călăraşi şi CJ Ialomiţa, există un parteneriat cu CNAIR.

„Au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate, studiu ce este necesar pentru a găsi alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porţiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum nou. Se vor analiza inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul sa fie scos din localităţi, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui şi mai departe la Chiciu – Călăraşi. De asemenea, pe unde va trece ruta, ce soluţii tehnice vor fi impuse, dacă vor fi realizate centuri ocolitoare, pasaje sau poduri rutiere, vor decide specialiştii”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Acesta a mai precizat că documentaţia în vederea finanţării cu fonduri europene este depusă pe Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 pentru partea de proiectare şi urmează ca după realizarea documentaţiei tehnice, proiectul să fie depus în vederea finanţării pe Programul Operaţional Transport (POT) 2021-2027.

Sursa www.economica.net

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.