Călărași | Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc

Călărași | Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc

La data de 17.06.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna decembrie 2020, inculpaţii au comercializat droguri de risc către consumatori de pe raza localităţii Năvodari.

La data de 17.06.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deţinea cantitatea de 130 de grame de cannabis, pe care urma să o comercializeze.

Ulterior, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Constanţa, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 10 ghivece cu plante de cannabis şi 3 saci ce conţineau un număr de 53 de plante de cannabis, cu o masă brută totală de aproximativ 5 kilograme.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa şi IJJ Călăraşi, al poliţiştilor din cadrul Serviciilor Criminalistice din cadrul IPJ Constanţa şi IPJ Călăraşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.