Călăraşi / Primăria, datorii de peste 38 de miliarde de lei vechi!

Călăraşi / Primăria, datorii de peste 38 de miliarde de lei vechi!

Primăria Călăraşi mai „trăieşte” şi pe datorii. Bunoară, faţă de furnizorii de servicii de salubrizare, instituţia condusă de primarul liberal, Dan Drăgulin, înregistra la data de 31 iulie, restanţe financiare totale de 3.848.131,03 lei.

Cea mai mare sumă, în cuantum de 1.516.402,65 lei, o are faţă de RER Ecologic Service Bucureşti, REBU SA, societate care se ocupă cu colectarea gunoiului menajer. Faţă de „defuncta” URBAN SA care asigura curăţenia stradală, datoriile se cifrează la 1.006.878,94 lei. Şi societatea Brai – Cata care „acţionează” de câteva luni pe raza municipiului, în locul URBAN-ului, începe să resimtă managementul performant asigurat de administraţia liberală. Datoria a ajuns la 1.324.849,44 lei.

Efectele pandemiei şi nu numai îşi vor pune amprenta, fără îndoială, şi peste anvelopa salarială care trebuie să acopere drepturile salariale ale celor peste 750 de angajaţi. Din cauza veniturilor scăzute strânse la buget. Dacă deocamdată, din pricina campaniei electorale, nimeni nu are curajul să sufle o vorbă, cel mai probabil de la începutul anului viitor, se va proceda fie la diminuarea salariilor, fie la reducerea numărului de salariaţi. În acest caz, sunt vizaţi, nu cei aduşi pe pile şi pe care-i vedeţi acum făcând campanie la greu lui Drăgulin&Co, ci cei care muncesc efectiv în Primărie şi în subordonate dar care nu s-au bucurat de susţinere politică.