Vasile Iliuţă: Împreună vom câştiga alegerile din 27 septembrie!

Vasile Iliuţă: Împreună vom câştiga alegerile din 27 septembrie!

După primele două săptămâni de campanie, Vasile Iliuţă e în topul preferinţelor călărăşenilor. Candidatul susţinut de PSD pentru şefia Consiliului Judeţean spune că liberalii după atâţia ani de „domnie” defectuoasă ar trebui să plece acasă, să intre în opoziţie şi să se reformeze.

Domnule preşedinte, am ajuns la jumătatea campaniei electorale. În ultimele zile, am văzut pe pagina dvs. de Facebook că v-aţi întâlnit cu alegătorii din Colegiile 4 şi 5. Cu ce impresii aţi venit de acolo?

Vasile Iliuţă: Concret, ne deplasăm în toate localităţile judeţului. Au mai rămas din zona amintită de dvs. localităţile Belciugatele şi Tămădău Mare, urmează să organizăm şi acolo câte o întâlnire cu cetăţenii.

Pot spune că astăzi, Partidul Social Democrat, cu toţi candidaţii pe care i-a desemnat, este câştigătorul acestor alegeri! Liberalii n-au ce să spună. Ei au guvernat atâţia ani însă au făcut-o defectuos, ghidaţi de interesele personale şi de grup. Filipescu şi Drăgulin au o mare vină iar candidatul lor la Consiliul Judeţean se autoproclamă preşedinte. Dat de cine? În nici un caz de lege. El nu e ales de consilierii judeţeni conform Legii 2015/2001.

Traversăm momente plăcute pentru PSD, avem energia pozitivă necesară de a fi câştigătorii alegerilor locale din 27 septembrie şi nu cred că la acest acest moment, în urma evaluărilor nostre interne, avem pierderi. Toate organizaţiile sunt în creştere, le-am dat încrederea, speranţa şi energia, ingredient necesare ca să putem deveni echipa câştigătoare a alegerilor locale!

Aţi pomenit de contracandidatul dumneavoastră. Ar fi a doua finală Iliuţă vs. Barbu, prima disputată în 2016, nu cu foarte mult public ci în interiorul partidului. Şi atunci aţi avut câştig de cauză, ba chiar la scor şi atunci Filipescu s-a aflat în spatele adversarului dvs. Mulţi colegi v-au susţinut atunci.

Vasile Iliuţă: Au făcut diferenţa. Cine e Barbu, ce reprezintă Barbu, ce „poveste” are Barbu. Barbu nu ştiu pe cine şi ce a condus. În ce mă priveşte, am condus oameni, echipe, afaceri care se văd în partea privată  a vieţii mele. Am ştiut ce am de făcut. Mai târziu pentru că n-am fost pe placul lui Filipescu şi nu i-am jurat credinţă, s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Dacă vroiam să fac carieră în administraţie, trebuia să tac şi să fiu „ghiocelul” lui Filipescu. Uite că n-am făcut asta, am fost un om care a venit pe votul cetăţeanului înţelegând foarte bine ce înseamnă această responsabilitate. La 4 ani de zile, dăm acest examen în care arătăm ce am făcut din ce am promis şi ce vom realiza în următorii 4 ani. Voi continua proiectele aflate acum în diferite stadii şi voi aduce şi alţi bani, indiferent că sunt europeni, guvernamentali, ca să promovăm alte investiţii cu care să schimbăm faţa judeţului. Nu mergem la Consiliul Judeţean ca să fim beneficiari ai salariilor ci să promovăm proiecte care să fie în beneficiul cetăţenilor. Vizăm un nivel de trai mai bun pentru călărăşeni prin crearea de noi locuri de muncă, prin atragerea de investitori, prin promovarea firmelor din Călăraşi care sunt măcar la fel de competitive precum cele venite din alte părţi. Cum se întâmplă azi, la Primăria municipiului Călăraşi.

În cei 4 ani nu mi s-a părut că dl. Barbu v-a contracarat vreodată. A pozat într-un om docil, fără iniţiativă, fără idei, fără anvergură.

Vasile Iliuţă: Da, n-a avut nicio iniţiativă. Acum a venit în faţa noastră cu iniţiativele fostului preşedinte Filipescu. Amândoi şi-au făcut un proiect care vizează cum să demită directorii, tot ce a fost bun să fie distrus ca să arate că sunt o forţă. Nu! Nici înainte n-au avut idei. Preocuparea lor a fost cum să-şi pună soţiile pe funcţii. Filipescu la ANRE, cu mii de euro, lunar, iar Barbu la ISJ Călăraşi. Astea sunt ideile lor. La momentul ăsta, cetăţeanul trebuie să aleagă pe cel care să “guverneze”. Dacă Barbu n-a avut şanse în 2016 şi acum îl mai susţin 3 consilieri...

Dacă la vot indirect n-a reuşit, pe vot direct... Nu văd decât o cale: să-l ia pe Filipescu, să se pensioneze amândoi, să se ducă acasă şi să ne lase-n pace. Călăraşiul nu mai are nevoie de astfel de figuri politice expirate.

A fost o săptămână foarte interesantă. Dl Barbu încercat să mobilizeze Consiliul Judeţean convocându-l de 3 ori la rând fără succes în şedinţă extraordinară de îndată...

Vasile Iliuţă: Ilegal, nu avea dreptul prin lege.

A venit şi a 4-a încercare, de data asta din partea consilierilor opoziţiei. Cum comentaţi, la rece, tot acest demers?

Vasile Iliuţă: Neputinţă, incompetenţă, aroganţă, prin încălcarea legii. Dorinţa lui perversă de a face bine oamenilor a fost devoalată de consilierii PSD. Acei salariaţi ai DGASPC au într-adevăr nevoie de bani. Pentru că a început anul şcolar, fiecare părinte are nevoie de salariu. Barbu a simulat că vrea să-l ofere dar, de fapt, el e în spatele acestei mascarade ieftine!

În luna august, l-am rugat împreună cu dl. Samoilă, să convocăm Consiliul Judeţean pentru aprobarea unor proiecte care vizau suma de 600 mii de euro, la ADR, însemnând finanţarea proiectelor tehnice în sesiunea 2021-2027.

Am spus că oricine va guverna judeţul va trebuie să luăm acei bani pentru că e în binele judeţului. N-a fost interesat. El e interesat de un singur lucru: să câştige Consiliul Judeţean cu orice preţ. Însă are o mare problemă. Trebuie să fie şi capabil să conducă Consiliul Judeţean. Sâmbătă a dat dovadă de neputinţă, de lipsă de valoare ca om politic. N-a fost capabil să stea de vorbă cu opoziţia pentru promovarea interesului public. Ce s-a întâmplat sâmbătă... Pe de altă parte, a fost jenant ca un consilier judeţean, Deculescu, să le spună colegilor săi că e ruşinos că au trădat partidul, în realitate ei respectând legea şi refizând să voteze aberaţiile lui Barbu. Ei sunt, de fapt, ruşinea judeţului că s-au agăţat de o putere pe care nu o au. Am dovedit prin vot că ei nu deţin puterea pe care vor s-o aibă forţat sau prin puterea prefectului.

De unde, până unde, aşi exercitat şantaj politic?

Vasile Iliuţă: N-am făcut nimic, decât am unit nişte oameni spunându-le să fie foarte conştienţi că dacă este nelegală, conform prevederilor Legii 215 / 2001, convocarea lor, vor avea, atunci, o problemă. Nu poţi să-i îndemni pe consilierii judeţeni să comită ilegalităţi. În urma acestui îndemn, oricine putea fi, mâine, şantajat de ei. Nu! Trebuie să respectăm legea şi să legitimăm un preşedinte. Din acel moment, cu toţii vom fi în siguranţă şi nu vom mai putea fi şantajaţi, mâine, de un Filipescu care vrea să-i conducă prin teroare.

E clar că e o diferenţă între dvs., mă refer cu precădere la notorietate, însă aş vrea să vă întreb dacă primarii PNL vor avea puterea necesară să-l tragă după ei pe contracandidatul dumneavoastră.

Vasile Iliuţă: Vor încerca dar şansele sunt foarte mici. Primarii vor avea cel mai mare handicap. Votul fiind pentru o persoană se vor trezi cu o mare surpriză. Iliuţă va câştiga şi în comunele PNL, indiferent de voinţa primarului. Şi atunci lucrurile se vor schimba, vor fi toţi surprinşi. Eu am fost un preşedinte al judeţului, nu al unui partid. Şi-n continuare voi fi preşedintele cetăţenilor, încercând să rezolv toate problemele lor şi nu aşa cum a făcut Filipescu până acum, care s-a comportat ca un preşedinte doar al PNL-ului. Ceilalţi primari, dacă nu se duceau umili la uşa lui, îi jignea, erau ţinuţi la distanţă, adresându-le chiar şi cuvinte urâte care nu pot fi aici reproduse.

Poate că dacă n-aţi fi fost angrenat, n-aţi fi crezut că nişte oameni politici sunt în stare de astfel de provocări. După 27 septembrie, ne puteţi promite că veţi reinstaura normalitatea la Consiliul Judeţean?

Vasile Iliuţă: Normalitatea înseamnă ca noi să respectăm legea, să punem în situaţii corecte salariatul CJ, orice angajat al structurilor subordonate CJ. Pot să garantez un lucru: Iliuţă oferă normalitate şi stabilitate celor care muncesc în judeţul Călăraşi. Trebuie să punem în sfera normalităţii şi agenţii economici. Bunăoară, acest tip de abordare la Primăria Călăraşi trebuie să dispară. Dacă nu ai pe cineva în primărie, nu poţi să-ţi rezolvi problema. Starea asta de lucruri trebuie să înceteze.

Noi trebuie să luptăm ca după 27 septembrie toate nedreptăţile care au fost făcute până acum, împreună cu Marius Dulce, să le îndreptăm. Să le spunem oamenilor că a venit timpul unei administraţii corecte, normale. Să contribuim la creşterea nivelului de trai, inclusiv prin crearea de noi locuri de muncă în urma facilităţilor acordate mediului de afaceri.

Am senzaţia că nu vă „luptaţi” cu o singură persoană ci cu un adevărat sistem foarte păgubos care s-a pus acum în „slujba” contracandidatului dvs. să nu piardă accesul la resursele publice.

Vasile Iliuţă: Da, e vorba de un sistem care a reuşit că creeze găşti care trăiesc pe seama banului public. Gata, ajunge! PNL e foarte dăunător la Călăraşi. PNL are astăzi varianta intrării în opoziţie care să-i confere şansa unei reformări. Cu această conducere, acest partid a generat dezavantaje multor oameni care au plecat din Călăraşi din cauza asta. Mulţi nu mai vor să audă de politică din cauza acestor lideri nocivi ai PNL. Modul lor de a câştiga s-a bazat pe un singur lucru: cumpărarea de voturi, la fiecare alegeri. Filipescu a fost cel mai dăunător om politic din ultimii 16 ani.

Aţi fost interesat de soarta municipiului Călăraşi indiferent de poziţia pe care aţi ocupat-o până acum în viaţa publică. Ce şanse de dezvoltare daţi acestui municipiu reşedinţă de judeţ într-un parteneriat cu Marius Dulce?

Vasile  Iliuţă: Împreună vom câştiga alegerile din 27 septembrie. Asta în primul rând. Marius Dulce va obţine mandatul de primar pentru că-l văd determinat, ancorat în toate proiectele pe care le-a preluat din discuţiile purtate cu cetăţenii din toate cartierele municipiului.

Marius Dulce va fi ceea ce oamenii aşteaptă. În primul rând normalitate. Îşi va onora promisiunile făcute, fără îndoială. Iar aceste promisiuni vizează „lucruri” absolut elementare: străzi mai bune, reţea de apă şi canalizare. Cum e posibil să mai vorbim şi în 2020 de lipsa acestora? Oamenii ăştia care ar fi trebuit să facă toate astea n-au reuşit. Trebuie opriţi! Dacă nu-i vom opri şi nu vom induce normalitatea prin Marius Dulce şi Vasile Iliuţă, la Consiliul Judeţean, înseamnă că ne merităm soarta.

Nu vi se pare că-i o discrepanţă majoră? Avem cartiere periferice fără apă, canal, străzi dar în schimb avem şi două artere de circulaţie care vor înghiţi în jur de 200 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea lor.

Vasile Iliuţă: Aici sunt interesele lor de grup, ale lui Drăgulin şi Filipescu. Ei sunt oamenii care gestionează banii publici în interes personal şi nu al cetăţenilor. Cu cele 200 de miliarde de lei vechi puteau să rezolve problemele Călăraşiului, un oraş terminat, nerenovat, în care nu se poate circula în condiţii optime. Să ştiţi că trăim astfel de vremuri triste din cauza acestor “dăunători” din fruntea PNL-ului.

Comandat: Partidul Social Democrat – Filiala Judeţului Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.