Şefii de organizaţii PSD vor prezenta până pe 1 februarie propunerile de candidaţi pentru primării

Şefii de organizaţii PSD vor prezenta până pe 1 februarie propunerile de candidaţi pentru primării

Toţi preşedinţii de organizaţii PSD vor prezenta până pe 1 februarie 2020 propunerile de candidaţi pentru primării, a anunţat, luni, preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

"Toţi preşedinţii de organizaţii vor veni cu propunerile de primari, atât primari de comune, oraş, municipii, şi preşedinţi de consilii judeţene până la 1 februarie. Intrăm într-o logică de campanie, ne pregătim de alegeri, iar organizarea congresului nu ţine cont de pregătirile pentru alegeri. Avem şi nişte sondaje de opinie pe care începem să le contractăm, să avem cifrele şi datele cât mai repede", a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

În cadrul PSD Călăraşi, “bătălia internă” pentru desemnarea candidatului pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ s-ar putea da până la urmă între Marius Dulce, liderul organizaţiei municipale şi Iuliana Raiu. În cazul în care nu va fi desemnat, Dulce nu exclude posibilitatea de a-şi continua cariera politică într-un alt partid.

În altă ordine de idei, Ciolacu a menţionat că au fost luate decizii şi în ce priveşte calendarul organizării congresului PSD, urmând ca pe 10 ianuarie să aibă loc un Comitet Executiv lărgit.

"Calendarul de conferinţe extraordinare sau ordinare - în funcţie de cum hotărăsc preşedinţii de organizaţii. Dar au termen, cel târziu pe data de 9 februarie, să se încadreze cu aceste conferinţe. Pornesc după 9 ianuarie. O să începem cu judeţul Buzău, unde mandatul meu a expirat. Şi tot în acel sfârşit de săptămână o să fie şi conferinţa de la Olt. Am votat formula de delegaţi acceptată de către toată lumea: cea mai democratică, în funcţie de rezultate, de mărimea judeţului, de primari, de preşedinţi de consilii judeţene. Am hotărât ca după 10 ianuarie să avem un Comitet Executiv lărgit atât cu preşedinţii de consilii judeţene, cât şi cu primarii de mari municipii. Categoric, nu vom ieşi din acest calendar", a adăugat Ciolacu.

ALDIS4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.