S. Vrăjitoru: Dacă Executivul nu ia măsuri urgente, ne vom trezi foarte curând fără grâul din care provine pâinea cea de toate zilele

S. Vrăjitoru: Dacă Executivul nu ia măsuri urgente, ne vom trezi foarte curând fără grâul din care provine pâinea cea de toate zilele

Deputatul Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi, trage un serios semnal de alarmă în direcţia Guvernului pe care-l somează să ia cu celeritate măsuri pentru susţinerea agriculturii în condiţiile în care jumătate din teritoriul ţării riscă să fie cuprins de secetă. „Meteorologii avertizează că jumătate din ţară va suferi din pricina secetei! Este exact ce vă spuneam, nu mai departe de joi seară, aici, pe Facebook . Pământul are un minus de 60% faţă de situaţia normală. Culturile fără apă sunt pârjolite de căldura din ultima perioadă. Dacă Executivul nu ia măsuri urgente, ne vom trezi foarte curând fără grâul din care provine pâinea cea de toate zilele.” a scris pe pagina personală de Facebook, Sorin Vrăjitoru, membru al Comisiei pentru Agricultură din Cameră.

În opinia sa, astfel de măsuri vizează: „Declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină, linie de credit cu garanții de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă și suspendarea plății acesteia şi accelerarea investițiilor pentru sistemele de irigații și anti-grindină.”

“E tot mai limpede, din nefericire, că România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole! Fermierii încep să „întoarcă culturile”, pentru a le înlocui pe cele compromise cu altele noi. Iar peste toate astea, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban dă liber la plecarea din țară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forță de muncă, mergem pe contrasens față de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie!” a conchis parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.