M. Ciolacu: Ce ați făcut cu banii, domnilor guvernanți?

M. Ciolacu: Ce ați făcut cu banii, domnilor guvernanți?

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu i-a luat la bani mărunţi pe guvernanţi care au cam dat de veste că ţara a ajuns pe fundul sacului. “Ce aţi făcut cu banii, domnilor guvernanţi?” este întrebarea lansată de Ciolacu ]ntr/o postare pe pagina personal[ de Facebook, în condiţiile în care în octombrie 2019, deficitul bugetar era de 2,8%, a 6-a cea mai mică datorie guvernamentală din UE.

„Guvernul ne anunță că am ajuns la fundul sacului! Iar asta înainte de a fi dat stimulente pentru salvarea companiilor și a locurilor de muncă, înainte ca IMM-urile să fi primit capital de lucru, înainte ca măcar un singur român să fi primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă!

Ce ați făcut cu banii domnilor guvernanți? S-au cheltuit cu 12 miliarde lei în plus, înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur 1 leu pentru stimularea economiei și pentru protejarea populației vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus.

În octombrie 2019, PSD a lăsat un deficit bugetar de doar 2,8%, a șasea cea mai mică datorie guvernamentală din UE, ca pondere în PIB, și 25 de miliarde de lei pentru zile negre în bufferul din Trezorerie.

️ Unde s-au dus acești bani domnule Orban?

️ Pe ce s-au dus cele 28 de miliarde lei pe care le-ați împrumutat în primele 3 luni de guvernare?

️ Cum s-a ajuns acum la un minus de 20 de miliarde lei la venituri?

Nu cumva pentru că ați făcut o gafă monumentală invitând firmele să nu mai plătească nimic la buget timp de 3 luni și că ați eliminat dobânzile și penalitățile?

Nu vă reproșați că ați tăiat 22% din bugetul Sănătății, după ce, la finalul anului trecut ați risipit 17 miliarde lei pe despăgubiri discreționare, pe alocări electorale către primarii PNL, pe rambursări neverificate de TVA sau pe achiziții în domeniul Apărării care acum nu ne folosesc la nimic?

Unde este credibilitatea despre care spuneați că vă va permite să vă împrumutați la dobânzi mici? Băncile din România nu vă mai împrumută nici la dobânzi mari! Iar pe piețele externe toți investitorii au fugit de titlurile românești!

Până acum, singura soluție de la Guvernul PNL este - din nou! - aceeași #austeritate! Șomaj tehnic în masă și tăieri masive de venituri! România e singura țară din lume care taie venituri când cererea este la pământ! Cu ce să cumpere oamenii ceea ce produc firmele? Chiar nu vedeți că duceți țara într-o direcție greșită?!” a scris pe pagina personală de Facebook Marcel Ciolacu care a conchis “De ce vă încăpățânați să refuzați dialogul la care v-am invitat, pentru a găsi împreună, cu toate partidele parlamentare, #soluțiile pentru ieșirea din această criză?

Lăsați orgoliile politice și veniți în Parlament să stabilim împreună soluțiile bune pentru România! Austeritatea în mod cert NU este o soluție!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.