Roxana Paţurcă: Șomajul a atins cote minime!

Roxana Paţurcă: Șomajul a atins cote minime!

Rata şomajului în luna septembrie 2018 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (4,3%), potrivit Institutului Naţional de Statistică. Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât la femei. “Scăderea accentuată a şomajului demonstrează eficienţa măsurilor de guvernare care au dus la crearea de noi locuri de muncă şi la majorarea salariilor.” susţine senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

În opinia sa “pentru prima dată în ultimii ani, nu mai este vorba despre migraţia forţei de muncă, ci despre o ofertă atractivă şi variată de noi locuri de muncă, determinată de creşterea economică şi de salariile atractive. De asemenea, au fost oferite facilități pentru ca cetățenii din zonele mai defavorizate să poată obține locuri de muncă în zonele mai dezvoltate (Decontarea chiriei și trasportului pentru cei care lucrează în altă localitate, telemunca etc.)”

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2018 a fost de 370 mii persoane, în scădere față de luna precedentă (386 mii persoane), dar și față de aceeaşi lună a anului anterior (440 mii persoane).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.