R. Paţurcă: Guvernarea PSD închide răni vechi ale retribuirii dascălilor

R. Paţurcă: Guvernarea PSD închide răni vechi ale retribuirii dascălilor

Ministerul Educației plătește integral atât sumele restante aferente hotărârilor judecătorești cât și pe cele scadente în 2019. Cadrele didactice își vor primi banii în preajma sărbătorilor de Paște. “Guvernul PSD mai rezolvă încă o problemă insistent reclamată de cadrele didactice! Plata integrală a sumelor pe care le-au câștigat în instanță! În acest fel se îndeplinește angajamentul asumat în fața dascălilor.” a susţinut pentru www.arenamedia.ro, senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “Banii necesari, peste 710 milioane de lei au fost tranferați de la buget la ministerul Educației. Alte sume considerabile au fost alocate universităților de stat, pentru plata, până la data de 25 aprilie, a restanțelor, respectiv: 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, 5 milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești, 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat, pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.”

În opinia sa, “Guvernarea PSD închide răni vechi ale retribuirii dascălilor și face atât dovada voinței sale politice cât și a performanței sale guvernamentale, generatoare de resurse financiare suficiente, inclusiv pentru astfel de nevoi.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.