R. Paţurcă, după rectificarea bugetară pozitivă: “Priorităţile sunt sănătatea și învățământul!”

Paturca Unirea

Senatorul PSD, Roxana Paţurcă a subliniat pe contul personal de facebook că în urma rectificării bugetare pozitive, asumată de Cabinetul Dăncilă au fost demontate toate scenariile negative etalate de Opoziţie cu privire la dimensiunea deficitului bugetar. “Prin proiectul de rectificare bugetară prezentat ieri, s-au demontat toate scenariile negative prezentate de opoziție cu privire la deficitul bugetar, Guvernul demonstrând încă o dată că Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat este cel mai performant program din 1990 până în prezent.” a scris parlamentarul social – democrat care a detaliat şi principalele cifre ale proiectului de rectificare:

“-2.97% estimare deficit bugetar

+ 852.1 asigurarea drepturilor de pensii până la sfârșitul anului

+891.1 milioane lei - sănătate

+178.1 milioane lei - educație

+185 milioane lei - agricultură și ANSVSA

+ 1.425,9 milioane lei - administrații locale

+ 170.5 milioane lei - transporturi

+28 milioane lei - investiții prin Parteneriat Public Privat

+ 366.3 milioane lei - Ministerul de Interne

+230 milioane lei - Programul Rabla și înnoirea aparaturii electrocasnice

+250 milioane lei - scheme de ajutor de stat

+ 1800 milioane lei - credite de angajament

+278 milioane lei - investiții și achiziții ANAF

Au fost tăiate fonduri de la instituțiile la care s-a constatat că exista un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care le aveau la dispoziție.”

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi seară, că rectificarea bugetară este pozitivă, precizând că acest fapt indică "o evoluţie bună a economiei".

"Avem o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei. După primele şapte luni, estimarea veniturilor la bugetul general consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială. Dacă e să facem o comparaţie cu anul trecut, observăm că la prima rectificare bugetară în acest an avem o sumă mult mai consistentă, de peste cinci ori mai mare faţă de 2017. În ceea ce priveşte evoluţia Produsului Intern Brut, comparativ cu estimarea iniţială, după primele şapte luni din acest an, specialiştii apreciază că vom avea o creştere a Produsului Intern Brut în acest an, până la 945 miliarde lei, mai mare cu peste 37 miliarde lei faţă de cât estimam la început", a declarat Dăncilă, la Palatul Victoria.

Ea a precizat că Guvernul îşi menţine ţinta de 2,97% din PIB în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.