PSD / Roxana Paţurcă: România, de la țară low-cost la echilibru

PSD / Roxana Paţurcă: România, de la țară low-cost la echilibru

“PSD va scoate România din cercul vicios al salariilor minime și al subdezvoltării. Este un  angajament esențial din programul de guvernare care se concretizează într-o nouă etapă de creștere a salariului minim.” a declarat senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, membră a Comisiei de buget, finanţe care a continuat “Critica unora dintre marile concerne prezente în România că majorarea salariului minim de la 1900 de lei 2080 de lei pe lună și la 2350 de lei lunar – pentru cei cu studii superioare - ar afecta negativ afacerile, ignoră convenabil realități acute şi anume. În primul rând, în România este foarte profitabil să faci afaceri. O arată știrile care anunță profituri duble, triple față de UE; Rentabilitatea capitalurilor după plata taxelor este dublă în România – 36,3% - față de UE – 18,4%, potrivit Eurostat. În al doilea rând, în România ponderea profitului în valoarea adăugată este a treia cea mai mare din UE. Adică, direct spus –  la noi se lucrează mult, bine și ieftin, dar profiturile mari merg la deținătorul de capital/afacere și într-o măsură mult mai mică la recompensarea forței de muncă. Prin urmare este nu doar necesar ci și deplin sustenabil economic procesul de majorare a salariilor minime și implicit de creștere a puterii de cumpărare, altfel România rămâne condamnată la statutul de țară low-cost.”

Guvernul va aproba în şedinţa de vineri noua majorare a salariului minim pe economie, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat, luni, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul a adăugat că, în mod clar, anul viitor vor fi aplicate majorările salariale prevăzute de Legea salarizării unice.

Salariul minim urmează să fie diferenţiat în funcţie de studii, după cum a anunţat, la începutul lunii noiembrie, Olguţa Vasilescu, fostul ministru de resort.

Totodată, aceasta a reiterat că, potrivit Legii salarizării în sectorul bugetar, din 2019 salariile vor creşte cu 25% din diferenţa între ce este acum în plată şi grila din 2022 aferentă fiecărei familii ocupaţionale

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.